Как да премахнем пъпка за една нощ

Как да премахнем пъпка за една нощ
Снимка: Thinkstock

Няма нищо по-досадно, неприятно и смачкващо самочувствието от пъпките! Те се появяват винаги без предупреждение и нищо не ги спира – нито това, че вече не сте в пубертета, нито пък добрите грижи, които полагате за кожата си.

Никой не е застрашен от появата на някоя голяма пъпка, но пък за сметка на това всички страдат еднакво. 

Чудиш се да я стискаш ли, за да се махне, или пък да се направиш, че не я виждаш, да я скриеш под дебел слой фон дьо тен и пудра. И после докато си говориш с приятели и колеги, вътрешно изтръпваш при мисълта, че те точно в пъпката те гледат.

Разбира се, за да е всичко истински неприятно, то тя ще е избила на носа, или пък на челото, на брадичката или на друго колкото се може по-видимо място.

Не е препоръчително да стискате нищо по лицето и тялото си. Но затова пък можете да вземете други мерки. 

Най-лесно, бързо и истински чудотворно е да натриете пъпката с чесън. Не бърчете нос, именно силната и натрапчива миризма на чесъна е сигурен индикатор за уникалните му качества.

Натрийте с разрязана на две скилидка проблемната зона вечер след като сте се прибрали вкъщи и сте почистили добре лицето си. Можете да натривате периодично пъпката, а ако са няколко една до друга (тип акнеично гнездо) можете дори да поставите тънко резанче чесън за пет минути да постои отгоре като маска.

Ако ви пари прекалено много или пък ви стане суха кожата, напръскайте с малко термална вода отгоре.

Чесънът е природен антибиотик. Човечеството използва чесън повече от три хиляди години. Знаете ли, например, че през Първата световна война хирурзите са използвали чесъна за антисептик при лечение на рани

Освен това чесънът върши чудеса при капеща коса, можете да се убедите в това ТУК!

Не винаги имаме нужда от скъпа козметика, понякога е нужно да се доверим на природата и всичките ѝ невероятни дарове, за които често оставаме слепи smiley

Прочетете още:

Как да обелите чесън за секунди

Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън

Как да се отървете от чесновия дъх

Ето и още няколко полезни съвета:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти