Как да почистим микровълновата за 10 минути, без търкане

Микровълновата печка, колкото и противници да има, е незаменима, когато става дума за претопляне на храна. Правенето на пуканки е лесно като песен. Не така обаче стои въпросът с почистването на микровълновата фурна.

Както вероятно вече знаете, ние изобщо не сме привърженици на истеричното търкане и робуване на домашната чистота, затова горещо приветстваме всички идеи, които биха съкратили чистенето до минути.

Най-горещо бихме приветствали домашна помощница, но това е друга тема.

Храните, които не бива да топлим в микровълнова

Почистването на микровълнова фурна става много лесно с помощта на оцет, вода и гъба.

Две супени лъжици оцет слагате в купа, която може да се ползва в микровълнова. Добавяте също две чаши вода. Нека течността не заема повече от половината на купата, за да намалите риска от преливане.

Микровълнова
Снимка: Thinkstock

Слагате купата в микровълновата и включвате на силна степен за 5 минути.

Водата в купата ще заври, ще има пара и оцетни изпарения. Те ще полепнат по стените на микровълновата, от киселината всичко ще се разтвори и на вас няма да ви остане нищо друго, освен да оберете всичко с гъба, без търкане и излишни физически усилия.

Разбира се, за да не се изгорите, трябва да изчакате още 5 минути след като звънне звънчето на фурната, без да отваряте вратичката.

А когато отново имате блестяща като нова фурна, ви съветваме горещо да си купите от онези специални капаци, с които се покрива храната, така че да не ви се налага да повтаряте упражнението с оцета всяка седмица.

6 хитри трика с микровълнова, които ще ви спестят ценно време

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти