Вагинален масаж за здраве и по-добър секс

Вагинален масаж за здраве и по-добър секс
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Голяма част от нациите или културите почитат женския полов орган като свещен.

В древността, а и в някои общества до ден днешен, вагината се е считала за извор на женската енергия – точка, в която се концентрира цялата физическа и ментална сила на представителките на нежния пол.

И място, което при правилно докосване и стимулиране, може да доведе до блажено умствено и духовно преживяване и за двамата партньори в един сексуален акт.

Попадали сме на редица изследвания, учения и факти, че масажирането на определени части от тялото ни (например ходило, длан, гръб, врат и др.) би могло да се отрази благоприятно върху всички жизнени процеси, които се случват в организма ни.

Така както натискът върху специфични точки от стъпалото ни насърчава здравето на определена система или орган, така и продължителното стимулирането на зоната на жената около венерения хълм, може да подобри качеството на секса и да засили сексуалното ѝ желание.

Това съветват група сексолози от цял свят, взели участие в изследване на женската сексуалност, проведено с над 3000 жени от различни националности, етноси и раси.

| Прочетете още: Истерия на вибратора |

Специалистите съветват, че най-добре в ролята на „масажист“ за вагиналния масаж да се квалифицира вашият партньор. Той със сигурност вече би трябвало да знае как и къде да ви докосва. Преимущество в случая е, че това е най-интимният акт между двама души и нито той, нито вие ще изпитвате притеснение. Онова, което неминуемо се появява, когато отидем на традиционен масаж в студио.

По време на целия акт е важно жената да поема (през носа) и издиша (през устата) въздух дълбоко.

Масажът на горещата точка от тялото на жената трябва да започне с плавни нежни докосвания на кожата по венерения хълм и постепенно да обхване цялата зона до него – областта с външните срамни устни, разстоянието между вагиналния отвор и ануса, сгъвките между двата крака.

Масажът може да обхване и клитора, без да самият той да участва, а по-скоро деликатната фина кожа непосредствено около него.

В тези точки са концентрирани много повече нервни окончания, които при най-малък допир, реагират върху физическото и психическо състояние на жената по положителен начин.

Темпото на масажа може да се забърза, но все пак да бъде съобразено с начина, по който тя изживява емоциите от този възбуждащ момент. В масажа не бива да се намесва проникване. Той не се прави с цел достигане до оргазъм, а с цел засилване на сетивността в тази част от тялото.

Вагиналният масаж не цели непременно да предразположи жената към секс. Разбира се, това може да се случи след неговия финал, но основната му роля е да помогне на дамата да се разтовари от излишните мисли от ежедневието, да опознае по-добре усещанията си, там, долу и да изживее своя лична нирвана. При често масажиране на зоната сексуалното ѝ желание също ще започне да се увеличава.

Той помага на жените, да обогатят връзката си с техния партньор – както като двойка, така и индивидуално. Той е дълбоко свързване, носи опит, мъдрост и страст, засилва автентичната любов и служи като път към духовно осъзнаване и просветление.

Прочетете още: Ретроспекция на оргазма |

Чрез него представителките на нежния пол по-лесно признават своята вътрешна и външна красота пред себе си и света, преоткриват и затвърждават силата и женствеността си.

Специалистите препоръчват вагинален масаж на всички жени, които имат дългогодишни партньори и малко или много са загубили тръпката в сексуалния си живот, както и на онези, които усещат, че постепенно губят желанието и усещанията си за секс.

Освен като лек срещу проблеми със сексуалността, учените споделят, че редовният масаж на тази еротична зона се отразява и върху цялостното физическо здраве на жената – насърчава репродуктивните способности, действа благоприятно върху сърдечно-съдовата, имунната, нервната и ендокринната системи. Той има отношение към регенерацията на клетките на кожата и космените фоликули.

Вагиналният масаж може да се изпълнява от двойката спрямо личните предпочитания и разбиране за удоволствие на двамата партньори. Актът, сам по себе си, без дори да се стига до секс, е способен да помогне на двама души да се преоткрият сексуално и да освежат преживяванията си под завивките.

Прочетете още:

Женският секс календар

Играй си с дупето, не със сърцето ми

Митовете, които убиват секса

Да си напазаруваш секс

Пътеводител на множествения оргазъм

Здрав секс за здраво тяло

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол