Кухнята e сърцето на дома, вдъхнете ѝ повече уют

Някои наричат кухнята сърцето на дома. А ако във вашата кухня се готви редовно и уредите не стоят просто за украса на интериора, значи тя наистина е такава.

Като начало никога не я оставяйте мръсна. Почиствайте печката след всяко ползване, мийте чиниите или ги слагайте в миялната, боядисайте стените в свежи цветове, и ако още не сте си сложили радио или някаква уредба за музика, е крайно време да го направите. Няма нищо по-хубаво от това да се готви на фона на любима музика.

Кой каза, че в кухнята не може да има цветя? Ваза със слънчогледи или саксия с индрише ще изменят целия интериор и ще ви накарат да се чувствате по-добре и по-уютно. Не трябва да слагате в кухнята капризни цветя като орхидея или теменужки, но малка саксийка с люти чушки, босилек или вече споменатото индрише е чудесен избор. Може да слагате и цветя без корен във ваза, само не забравяйте да сменяте редовно водата, за да не се носят зловонни миризми от нея.

След готвене проветрете добре и ако още е останала миризма на храна и това во дразни, запалете арома лапма с борова есенция. Сложете първо вода с контейнера на лампата, след това капнете не повече от две капки, за да не стане непоносима миризмата.

Какви растения да поставите във всяка стая според Фън Шуй

Използвайте за украса купа с ябълки, лимони или други плодове, които се ядат. Дюли или зимни круши също са добър избор.

Огледайте всички шкафове и рафтове и помислете дали нямат нужда от пренареждане. Почистете кутиите, в които съхранявате подправките, изхвърлете всичко излишно и оставете кухнята да диша.

Нека кухнята бъде едно от най-приятните места в дома ви, особено ако обичате да готвите и прекарвате повече време в тази стая!

кухня дом
Снимка: iStock

Прочети още: 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти