Как да общуваме в дигитална среда

Влязох в матрицата
Снимка: Thinkstock

Отдавна сме се врекли във вечна и неразделна дружба на своите мобилни телефони и компютри. Но понякога не преценяваме как да се държим адекватно в комуникацията си чрез тези чудеса на технологичната мисъл, а ето и кои са най-често допусканите от нас грешки.

Каквото почукало, такова се обадило
Добре е телефонното обаждане да бъде прието с обаждане. Само в случаите, когато не може да отговорите веднага – ползвайте текстово съобщение, за да предупредите човека отсреща. При възможност не отговаряйте на имейл със SMS-съобщение или такова във ''Фейсбук''. По този начин ще оставите впечатление, че отбягвате комуникацията.

Частна територия
Редно е винаги да питате, когато качвате дадени снимки с други хора в социалните  мрежи. Всеки има право на лично пространство и се постарайте да не се конфронтирате с този факт.

Нулево дразнение
За говоренето по телефона по време на кинопрожекция е повече от ясно какво мислим, но дори и пращането на SMS-съобщение може да се окаже не по-малко дразнещ акт. Все пак в тъмната зала светещият екран на мобилния ви телефон би изнервил околните, така че ако спешно ви се налага да пратите текстово съобщение, закрийте екрана с ръка и приключете с тази си дейност час по-скоро.

Обидно кратко
Ако някой се е постарал да ви напише увлекателен и по-обширен имейл или SMS-съобщение, избягвайте да му отвръщате с една дума от типа на "Мерси" или "Благодаря". Със сигурност сте способни да измислите някоя и друга по-колоритна фраза в допълнение, а не да се държите на принципа "колкото да мине номерът".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти