Защо Фънки не харесва Лили Иванова и какви са били отношенията им през годините

За наблюдателите на българската музикална сцена е известно, че Фънки не харесва Лили Иванова. Примата на родната поп музика не е коментирала никога отношенията им, но съвсем скоро стана ясно какво Фънки никога не е харесвал в естрадната певица и сам е признавал, че това влияе на оценката му за нейните имитации.

През 2005 г. Лили и групата “Черно фередже” били на обща сцена, но Фънки закачливо казва, че „другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител“, разбираме от канала “Cool News” на Vbox7.

Преди групата да излезе на сцената Лили изпяла 7-8 песни сама, а след това и 2-3 дуета с композитора Митко Щерев, с когото тогава били в перфектни отношения. След края на последното изпълнение на Лили конферансието на концерта представило „Черно фередже“ като изненадата на вечерта.

Това доста разгневило певицата, която останала разочарована, мислейки си, че тя е голямата звезда на концерта. До ушите на Фънки достигнал коментара на Лили, че за нея е обидно да подгрява подобни музиканти, които пеят мръсни песни с със силно нецензурен текст.

Групата, в която свиря - „Черно фередже“, е единствената в България, на която другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител. За съжаление, тази година няма да я поканим да ни подгрява, няма нужда. С Лили закачката ми е отдавна. Безкрайно съм искрен и това невинаги е било плюс за мен, но пък не ми пука“, е казвал Фънки, пишат още от „Уикенд“.

В десетте сезона на „Като две капки вода“ Лили е била имитирана от различни изпълнители. Сред тях са Рафи, Дара, Стефан Илчев, Къци Вапцаров, Жана Бергендорф, Луна и Софи Маринова. През годините коментарите на Фънки относно имитациите на естрадната икона са имали нотки на тази „закачка“.

През 2020 г. в образа на Лили Иванова се превъплъти Дара. Тя изпя „Танго” и рок-музикантът спази традицията си с думите: „Толкова беше вълнуващо да видя образа на онази жена. Така ме развълнува... Като чуя нейна песен и не знам... Дара не ми хареса. Нямаше го онова излъчване на другарката Иванова, което идва някъде от далечни времена, от 200, от 1000 години.“

Прочетете тук мъдрите житейски уроци на Лили Иванова >>>

В девети сезон имитацията на Лили носи победа в „Капките“ за Софи Маринова на полуфинала. След брилянтното ѝ изпълнение на „Скитница” продуцентът Маги Халваджиян не се сдържа и излезе на сцената, за да я поздрави. Фънки обаче отново иронизира Лили за възрастта ѝ, сравнявайки я с безсмъртния главен герой на хитовия сериал „Шотландски боец“, но сподели, че за него Софи се е справила чудесно с въпросната задача, отбелязват още от “Cool News”.

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти