Една легенда: Как Лили Иванова просълзи хиляди и ги остави без дъх

Лили Иванова
Снимка: Kanal3

Примата на българската естрада“ Лили Иванова просълзи хиляди по време на концертите си в зала 1 на НДК, с които завърши националното си турне „За пълноценни мигове с музиката“, ни разкриват Vesti.bg

Легендарната певица остави публиката без дъх два часа.

Освен най-обичаните си хитове заедно с музикантите Ангел Дюлгеров, Росен Ватев, Огнян Енев, Веселин Веселинов - Еко, Орлин Цветанов и вокалното трио “ЛаТиДа, тя представи и три нови песни - “Мигът на любовта”, “Бурна река” и “Главна роля”.

Вижте ТУК най-красивите мисли на великата Лили Иванова >>>

В "Мигът и любовта" има и международно присъствие в лицето на гост-изпълнителя на бандонеон – Жилберто Перейра. Роден в Аржентина, той е един от най-популярните изпълнители на танго репертоар и ученик на Астор Пиацола.

Лили изнесе един от концертите си, качена на черни лачени обувки с 21 см висок ток, които накрая хвърли на сцената и остана боса, за да приеме бурните аплодисменти на публиката.

Към края  концерта си музикалната икона изпя “Свири, свири, щурче”, разхождайки се из публиката, а зрителите изпаднаха в екстаз.

В последните няколко месеца  голямата изпълнителка излезе на сцената за 11 концерта в 8 града – Варна, Русе, Благоевград, Ботевград, Свиленград, Плевен, 2 концерта в Пловдив и 3 поредни в София.

Невероятната Лиляна Иванова Петрова е родена през 1939 г. в Кубрат и започва да се изявява на сцена още през 1961 г. Преди това учи за медицинска сестра в Медицинския техникум във Варна.

Кариерата ѝ стартира с популярни за времето си западни хитове, основно италиански и френски.

1964 година се оказва съдбоносна за бъдещето на Лили Иванова. Тя се появява за първи път на концерт в зала „Универсиада“ в София, където пее в първата част на концерт на шведската рок-певица Джейн Сверт.

Участието ѝ дава възможност публиката да заговори за нея и да придобие широка популярност, която не стихва и до днес.

С поредното си уникално представяне Лили Иванова доказва, че е неуморима и за таланта няма възраст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти