Увековечени в историята: вижте първия кралски портрет на Кейт Мидълтън и принц Уилям

Днес Кейт Мидълтън и принц Уилям най-после видяха с очите си едно специално произведение на изкуството – първия им официален портрет.

Това се случи по време на посещението им в графство Кеймбриджшър – регионът, на чието име е титлата им, която кралицата им дава в деня на кралската сватбата през април 2011 година.

Картината, която изобразява херцога и херцогинята на Кеймбридж, се намира в сърцето на Кеймбридж, в музея Фицуилям. Поръчана е през 2021 година от кеймбриджкия кралски фонд като подарък за жителите на Кеймбриджшир. Автор е художникът портретист Джейми Корет. Самият той споделя:

„За мен е невероятна привилегия да бъда избран да нарисувам тази картина. Исках да изобразя Техните Кралски Височества по начин,по който да изглеждат едновременно спокойни и достъпни, но и елегантни и достойни.“

Ето го и първия портрет на любимата ни кралска двойка:

„Тъй като това е първият портрет, който ги изобразява заедно, и то по времето, когато са херцог и херцогиня на Кеймбридж, исках изображението да предизвика усещане за баланс между обществения и личния им живот. Произведението е поръчано като подарък за хората на Кеймдбирджшир и се надявам, че те ще му се насладят толкова, колкото и аз в процеса на неговото създаване“, добавя още художникът.

След изложбата Кейт и принц Уилям имат среща с целия екипа зад проекта, включително Джейми Корет, както и лейди Сибил Маршал – вдовицата на сър Майкъл Маршал, който е автор на идеята за създаването на портрета. Графикът им продължава с още чествания по случай деня на графството.

Кейт Мидълтън и принц Уилям в лондонската гара Ватерло

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти