Джейн Фонда съобщи, че страда от опасна диагноза

Джейн Фонда
Снимка:

Джейн Фонда използва Instagram, за да сподели с феновете тъжна новина.

84-годишната актриса обяви, че е диагностицирана с лимфом на Ходжкин и е започнала химиотерапия. „Тази форма на рак има голям шанс за лечимост“, пише в публикацията си носителката на „Оскар“, добавяйки, че 80% от заболелите успяват да се излекуват.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Фонда отбелязва, че се чувства късметлийка, защото има „здравна застраховка и достъп до най-добрите лекари и лечения“. „Болезнено е да осъзная, че съм привилегирована в това. Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рак в един или друг момент и твърде много от тях нямат достъп до качественото здравеопазване, което получавам, а това не е правилно“, пише още актрисата.

Джейн Фонда призова още, че трябва да се говори не само за лечение, но и за причините за болестта. „Например хората трябва да знаят, че изкопаемите горива причиняват рак. Както и пестицидите, много от които са базирани на изкопаеми горива, като при моята диагноза.“

„Правя химиотерапия в продължение на 6 месеца и се справям доста добре с леченията и, повярвайте ми, няма да позволя нищо от това да попречи на моя активистка дейност, свързана с климата“, категорична е актрисата.

„Ракът е учител и аз обръщам внимание на уроците, които носи за мен. Едно нещо, което вече ми показа, е значимостта на общността. На разрастването и задълбочаването ѝ, за да не сме сами. А ракът, заедно с моята възраст – почти 85 – определено учи колко е важно да се адаптираме към новата действителност.“

Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до днес

Фонда добавя още: „Няма да позволя на рака да ми попречи да направя всичко, което мога, използвайки всеки инструмент и това до голяма степен значи да продължа с изграждането на общността Fire Drill Fridays и намиране на нови начини да използваме своята колективна сила, за да постигнем промяна“.

Актрисата започна инициативата Fire Drill Fridays през есента на 2019 г., за да насърчава опазването на околната среда и лобирането за прокарване на закони, които се необходими с оглед на климатичните промени. Фонда бе арестувана всеки петък в продължение на месец по време на мирните протести, провеждани на хълма Капитолий.

Носителката на „Оскар“ се е сблъсквала със сериозни здравословни проблеми и преди. Тя успява да пребори рака на гърдата през 2010 г., а през 2016 г. се подлага на мастектомия. Две години по-късно споделя, че раково образувание е премахнато от долната ѝ устна.

Неостаряващият стил на Джейн Фонда

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти