Джейн Фонда отново арестувана – този път, докато получава награда

Джейн Фонда
Снимка: Getty

Актрисата Джейн Фонда продължава да бъде редовен участник в климатичните протести във Вашингтон и дори получаването на престижна награда не може да възпрепятства присъствието ѝ пред Капитолия.

Вижте тук неостаряващия стил на Джейн Фонда >>>

81-годишната актриса беше отличена от Британската академия с награда „Стенли Кубрик“, но не се появи на церемонията в Бевърли Хилс, тъй като за трета поредна седмица протестираше във Вашингтон и беше арестувана.

Джейн Фонда
Снимка: Getty

Въпреки отсъствието на Фонда, за присъстващите в залата беше излъчено видео с кратка реч на актрисата по повод наградата, а записът беше посрещнат с аплодисменти на крака от гостите в хотел Бевърли Хилтън.

Джейн Фонда
Снимка: Getty

Джейн Фонда
Снимка: Getty

„БАФТА, благодаря ви за наградата „Стенли Кубрик“ за превъзходство във филмовото изкуство. Съжалявам, че не съм там, за мен е голяма чест!”, казва Джейн Фонда, докато бива отведена от полицията.

Актрисата, която е позната и със социалната си дейност си през годините, по-рано сподели, че е вдъхновена да се завърне към нея заради 16-годишната активистка Грета Тунберг. Така Джейн Фонда призна, че се е преместила във Вашингтон, за да може да бъде част от борбата срещу климатичната криза.

Вижте още снимки на Джейн Фонда по време на протестите тук >>>

Актрисата се включи в протестите при югоизточната поляна пред сградата на Конгреса през октомври, а през изминалия петък беше арестувана за трети път като един от 17-те участници в „незаконни демонстрации“. Актрисата нарича полицията „изключително добра и професионална“ и заявява готовността си да бъде арестувана по време на протестите всеки петък до Коледа.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти