"Не исках да съм като моя баща": Ал Пачино и неговите три прекрасни деца

Великият актьор Ал Пачино, който е роден на днешния ден, е обичан заради незабравимите роли в кино шедьоври като „Кръстникът“, „Белязаният“, „Усещане за жена“ „Адвокат на дявола“ и много други.

Роден с името Алфредо Джеймс Пачино, той има успешна кариера, продължаваща повече от пет десетилетия. Освен това е един от малкото артисти, спечелили легендарната Тройна актьорска корона: награди Оскар, Тони и Еми.

ал пачино
Снимка: Getty

Самият Ал Пачино е израснал в разбито семейство. Родителите му се развеждат, когато той е едва на две годинки. Баща му ги изоставя напълно, като грижите за децата са поети изцяло от майката на Пачино, Роуз, и нейните родители.

Детството на бъдещата звезда е изпълнено с трудности и лишения, а учителите препоръчват баща му да го дисциплинира, защото той често се забърква в неприятности. Такъв обаче липсва и това изглежда повлиява силно на начина, по който Пачино ще гледа на брака и родителството след години.

На 16-годишна възраст Ал е принуден да напусне дома си и да работи на различни места, за да помага на своята майка, чието здраве е влошено.

ал пачино
Снимка: Getty

Младият Пачино започва да се чувства приет и щастлив едва когато се присъединява към театрална трупа.

„Това на практика спаси живота ми. Театърът се превърна в моето семейство в продължение на много години и все още е така“, признава по-късно той.

Горчивото детство изглежда остава незаличима следа в душата на Пачино, като той е решен да не повтаря грешките на своя баща.

Днес 83-годишният актьор е известен като вечния ерген на Холивуд. Той никога не е сключвал брак, но това не значи, че няма вълнуващ любовен живот и не се радва на своите наследници.

ал пачино
Снимка: Getty

Всъщност актьорът със сицилиански произход е горд баща на три деца, родени от две от жените в живота му.

Той не обича да говори за своя личен живот. През 70-те и 80-те, докато пише кино историята с ролята си в трилогията „Кръстикът“, Пачино има връзка с актрисата Даян Кийтън. Двамата играят съпрузи на екрана, а в реалния живот любовта им е бурна.

Преди няколко години Кийтън си спомни пред People за романса с Пачино на снимачната площадка на „Кръстникът“:

„Бях луда по него. Очарователен, забавен, говорещ без прекъсване. Приличаше на изгубено сираче или луд учен. Беше прекрасно!“

Говори се, че Даян поставя на Пачино брачен ултиматум. И тъй като холивудският плейбой няма интерес да се обвърже със сватба, това води до раздяла.

По-късно актьорът има 10-годишна връзка с аржентинската актриса Лусила Полак (на снимката). Те се разделят през 2018 г.

И все пак нито една от тези известни жени не е майката на трите деца на Пачино.

Ал Пачино става баща за пръв път на дъщеря си Джули Мари през 1989 г. Майката на Джули е Ян Тарант, която е преподавател по актьорско майсторство.

През 2001 г. той има двуяйчни близнаци заедно с актрисата Бевърли Д’Анджело: Антон Джеймс и Оливия Роуз.

Двамата актьори започват връзката си през 1997 г., а самата Бевърли признава, че въпреки че не ѝ е предлагал брак, е била сигурна, че Ал ще бъде бащата на децата им.

„Познавахме се само от три месеца, но той ме погледна в очите и ми каза: „Искам ти да си майката на децата ми“. Това беше всичко, което имах нужда да чуя“, признава тя.

Въпреки това явно любовта им не успява да устои на изпитанията на времето.

„Забременях на 48, а на 51 години вече знаех, че бъдещето ми е да съм самотна майка.“, обяснява Бевърли (на снимката).

ал пачино
Снимка: Getty

Раздялата на Пачино и Д’Анджело през 2003 г. води до неприятна битка за попечителството над малките близнаци. По това време адвокатът на Пачино обвинява Д’Анджело, че третира малките деца „като заложници“.

В крайна сметка двамата бивши успяват да се помирят в името на това да отгледат децата си съвместно и сравнително спокойно.

В момента най-голямата дъщеря на Ал Пачино Джули (на снимката) вече е на 34 години.

Следвайки стъпките на родителите си, тя също работи в развлекателната индустрия. Джули е продуцент на много филми, включително „Abracadabra“ през 2009 г. и „Били Бейтс“ през 2013 г. В момента тя оглавява продуцентската компания Tiny Apples.

Джули винаги е била близка с баща си, но предпочита сама да проправя пътя си в шоубизнеса. Затова и не се опитва да използва името му, за да постига успехи.

Синът на Ал Пачино Антон Джеймс и дъщеря му Оливия Роуз вече са на 22 години. Те са израснали далеч от светлината на прожекторите, но в момента Оливия е доста активна в социалните мрежи и обича да споделя сладки моменти в известния си баща.

За разлика от нея, изглежда брат ѝ Антон предпочита да стои далеч от медийния интерес, защото няма профил в Instagram.

През годините близнаците са придружавали баща си на официални събития. През ноември 2022 г. пък Антон и Оливия направиха една от редките си появи на червения килим заедно с майка си на премиерата на нейния филм „Брутална нощ“.

Въпреки отношението на Ал Пачино към брака, той е отговорен и подкрепящ баща на децата си. Изборът му да не се ожени за техните майки никога не е бил фактор в начина, по който той отглежда децата си.

Поради това, че баща му изоставя своето семейство, актьорът си дава дума да не постъпва като него, когато стане родител – обещание, което въпреки всичко успява да изпълни. Той възпитава децата си и намира време да бъде с тях.

„Появата на деца ми ми помогна много. Съзнателно знаех, че не искам да бъда като баща си. Исках да съм до тях. Имам три деца. Нося отговорност към тях. Аз съм част от живота им. Когато не съм до тях, това е разстройващо и за тях, и за мен.“, разкрива той.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти