Соня Йончева: ,,Ние нямаме нужда от слава на всяка цена"

Ексклузивно в предаването „Събуди се” по NOVA гост на Мариян Станков - Мон Дьо бе оперната певица Соня Йончева. Тя сподели за своето бедно детство, родителския пример в живота ѝ, обичта към публиката, запознанството с нейния съпруг Доминго и много още.  

,,Аз горя в това, което правя. Затова и никога не мога да разбера, особено в годините, в които живеем, тази страст, тази жестокост дори, да се придобие слава на всяка цена. Ние нямаме нужда от това. Много по-добър е животът, когато сме спокойни. Когато имаме хора, които наистина ни обичат и ни обичаме”, сподели Йончева. 

Тя обясни, че нейните мечти са били да купи няколко килограма цитрусови плодове на своите родители. 

,,Като дете съм обвинявала майка ми понякога. Как е възможно да нямаме пари да си купим хляб или кисело мляко и да купуваме партитури и пиана?”, допълни певицата. 

Йончева разказа как във времената с режим на електроенергията нейните учители по пиано посещавали дома ѝ и провеждали уроците на свещи. ,,Благодаря на моите родители за това, че са ми дали бедността, защото тя ме е научила много неща” 

соня йончева
Снимка: Getty

,,Имах една майка лъвица, която заставаше на пътя на всички и ми казваше, че иска да сбъдна нейната мечта. Тоест да бъда свободна и да имам избора, който други хора нямат, но не в смисъла на славата. В същото време имах един толкова земен баща. Учеше ми да бъда търпелива, да бъда земна, да бъда учтива. Да съм винаги много скромна и коректна към хората”, разказа още оперната дива.  

Тя допълни, че за нея най-върховната критика е публиката, която е като едно абсолютно живо тяло, движещо се спрямо нашите емоции: ,,Обожавам публиката. Те са наистина моят приятел” 

,,Мой съпруг е диригент. Той пътува до най-различни точки на света. Много рядко се събираме заедно. Даже някои се питат как сме успели да направим две деца”, разказва шеговито тя.  

Соня Йончева разказа за това как са се запознали с нейния съпруг Доминго Гарсия: ,,Това се случи през 2009 година. Ние сме били в продължени на 7 години в една и съща сграда и никога  не сме се видели. Никога. Когато ми се обадиха, че моят последен изпит ще бъде дирижиран от маестро Доминго Гарсия, аз си представих, че това е някой професор от училище, който никога не съм срещнала. И понеже аз закъснях много за тази среща, репетицията  вече отдавна беше преминала” 

Тогава той ѝ предложил да се срещнат в парка и когато тя пристигнала, съзряла този “толкова рядък екземпляр”. Според нея човек трудно би могъл да сбърка, че той е латиноамериканец, защото се забелязва отдалеч.  

Разговорът между Мон Дьо и Соня Йончева не приключи дотук. Какво още сподели за професионалния си път, страстната и едновременно трудна връзка със съпруга си, майчинството и загубата на баща си, вижте във видеото по-горе. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти