София Лорен претърпя спешна операция след инцидент

Емблематичната актриса София Лорен е била хоспитализирана в неделя след инцидент в дома си в Женева. Според съобщенията италианската звезда е получила фрактури на бедрото и бедрената кост вследствие на падане в банята.

След като е била приета по спешност в болница, София е претърпяла операция, която е преминала успешно, но пълното възстановяване на актрисата изисква рехабилитация.

софия лорен
Снимка: Getty

Лорен, която навърши 89 години на 20 септември, трябваше да бъде в Бари, Италия във вторник, за да получи почетно гражданство и да открие поредния ресторант от своята верига.

Именно страницата на заведението в Instagram публикува, че Лорен ще трябва да премине през кратък период на възстановяване, последван от рехабилитация.

През 2020 г. носителката на Оскар се завърна на екрана във филма на Netflix „The Life Ahead“ след 11-годишно отсъствие. Филмът беше режисиран от нейния син Едоардо Понти и е адаптация на романа „Животът пред теб“ на Ромен Гари.

В „The Life Ahead“ Лорен играе мадам Роза, неаполитанка, която среща сенегалско сираче на име Момо. Героинята ѝ е оцеляла от Холокоста и бивша проститутка, а връзката ѝ с детето се превръща в повратен момент в живота и на двамата.

За ролята на мадам Роза София Лорен спечели наградата "Давид ди Донатело" за най-добра актриса.

През 2021 г. Лорен коментира пред Deadline решението да се върне към киното след повече от десетилетие:

софия лорен
Снимка: Getty

„Измина известно време, откакто не бях работила по филми. И когато Едоардо ми даде книгата да я прочета, веднага разбрах, че вече участвам, без да съм започнала да се снимам.

Относно това да бъде режисирана от своя по-малък син, София описва преживяването като „страхотно“.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти