Кой е звездният красавец, когото София Лорен прегръща на тази легендарна снимка от 1958?

Не е нужно да се вглеждате дълбоко и продължително, за да се досетите на секундата, че на тези черно-бели кадри са самите София Лорен и Елвис Пресли! Легендарната им среща всъщност се случила съвсем случайно, но за щастие наблизо имало фотограф, който да запечата този момент и да го разкаже след много години.

София Лорен и Елвис Пресли са се срещали веднъж – през февруари 1958 г. в кафенето на Paramount Studios, докато Елвис е снимал филма „Крал Креол“.

Фотографът Боб Уилоуби случайно е бил там и е направил тези запомнящи се снимки на италианската актриса и Краля на рока. Според него Лорен забелязала 23-годишния Пресли да обядва в кафенето на Paramount и решила да отиде и да се представи. Което ще рече, че тя незабавно седнала в скута му, целунала го по бузата и започнала да разбърква внимателно подредената му коса. Той обаче нямал нищо против.

„Обзалагам се, че ти се иска да спрат да крещят“, казала му красивата италианска актриса.

„Никога“, отговорил Елвис. „И ще ти кажа защо: те прикриват грешките ми. Много пъти, когато започна да посягам към висока нота, знам, че няма да успея, така че просто правя някакво лудо движение и децата крещят и никой не усеща разликата.“

Вдъхновяващи цитати от София Лорен

„Знаеш ли“, продължил да размишлява той, „най-трудното нещо на света е да бъдеш себе си. Всеки път, когато съм себе си, ме критикуват за това. При това София го утешила: „Елвис, мисля, че си много хубаво момче.“ „Много благодаря!“, отговорил Елвис. „Знаеш ли, че това е най-лошото нещо, което можеш да кажеш за мен“.

Кралят на рокендрола е един от най-преданите фенове на София Лорен. Той се обърнал към един репортер: „Знаеш ли, виждал съм всяка снимка, която някога са ѝ правили. Тя е виждала само една от моите.“

Фотографът, който прави прочутата снимка, разказва пред лондонския вестник “The People” през 1994 г. за момента, в който София Лорен се отпуснала в скута на Елвис по време на холивудския обяд и разрошила прочутия му перчем: „Той беше много сдържан, но когато една от най-красивите жени в света разрошва косата ти, не можеш да направиш много“.

11 прекрасни цитата на Елвис Пресли

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти