„Славата без цел е вулгарна активност“: вдъхновяващите думи на Шарън Стоун, които всеки трябва да прочете

Освен актриса, модел и продуцент, Шарън Стоун е известна и с хуманитарната си работа през годините. Участник в организации за борбата със СПИН, защитник на човешките права, помощник в организации за грижа за жени, самотни майки и деца – списъкът е безкрайно дълъг и няма как да не се възхищаваме на тази жена, която е истински пример за всички ни!

Ето защо се впечатлихме толкова от думите ѝ, които актрисата сподели на червения килим в Кан за истинската стойност на славата и как известността трябва да бъде използвана като трибуна за истински важните проблеми. И не на последно място - как тази 64-годишна жена остарява с невероятно достойнство, класа и стил, показвайки, че годините са само число, а красотата е вечна и то без пластични операции!

„Смятам, че славата сама по себе си, ако няма цел, е вулгарна активност. Аз съм СПИН активист вече от близо три десетилетия и тази борба винаги е присъствала в живота ми – за мен, а и за всеки, който има семейство или приятели. Здравето и човешките права винаги са присъствали като тема в дома ми. Смятам, че това е глобален проблем и колкото повече осъзнаваме, че хуманността е глобален проблем, толкова по-малко войни ще имаме.

Не искам да превръщам присъствието си тук в политическо изявление. Вярвам, че най-важното нещо, което можем да направим, е да се грижим един за друг и да се виждаме като човешки същества, а не като предмети или постижения.“

Тази година присъствието на Шарън Стоун в Кан беше просто ослепително – тя се появи с блестяща рокля Dolce & Gabbana в зелено. Моделът без ръкави подчертава силуета на 64-годишната актриса, измествайки акцента върху краката ѝ с дръзка цепка, докато величествен завършек поставя шлейфът.

Шарън Стоун заслепи в зелена рокля на червения килим в Кан

По-рано Стоун също се появи в Dolce & Gabbana, този път за премиерата на френския филм „Вечно млади“, и едва ли има по-подходящо заглавие, с което тя да направи първата си поява в Кан за тази година. Актрисата засия с артистична рокля в синьо и бяло с подвижни воали отстрани, които в един момент острани, за да разкрие дрехата в пълния ѝ вид отдолу.

Шарън Стоун засия в Кан

През 1995 г. на филмовия фестивал в Кан Шарън Стоун замени Елизабет Тейлър в amfAR гала, като продължи да работи с организацията в продължение на 20 години и през това време успя да набере стотици милиони за намиране на лек и постигна голям напредък в лечението, включително педиатрични грижи за страдащите от СПИН. Актрисата е рицар-командир на Франция, а през 2002 г. HRC (Кампания за правата на човека) отличи Шарън за нейния принос в борбата с епидемията от СПИН.

Шарън е председател на комисията YALA, новаторска мирна инициатива на младите хора, и е съпредседател на Planet Hope, осигуряваща грижи за самотни майки и деца от десетилетия. През 2013 г. Шарън беше отличена от Нобеловите лауреати за мир на Нобеловата среща на върха в Полша, където получи „Наградата за срещата на върха“ от Негово Светейшество Далай Лама за нейната непрекъсната хуманитарна работа.

Шарън Стоун - вечен сексапил!

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти