Шупет - музата на Лагерфелд или най-разглезената котка на света

Ако сте наблюдавали грацията и безгрижието, с което една котка взима следобедната си дрямка, вероятно сте си казвали "Ех, искам и аз да бъда котка". Има една представителка на котешкото съсловие обаче, която наистина е спечелила лотарията на живота и се намира на върха. Това е Шупет - любимата котка на покойния дизайнер на Шанел, Карл Лагерфелд. 

Шупет е толкова известна и почитана, че дори и звездите искат да бъдат като нея. Тазгодишната Мет Гала, чиято тема беше „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, ни изненада с няколко превъплъщения в любимата му котка, като безспорно най-зрелищен беше огромният космат костюм на певеца и актьор Джаред Лето.

Припомнете си запомнящите се визии от Мет Гала 2023 тук:

Звезден блясък от МЕТ Гала „в чест на Карл“

Екстравагантният живот на Шупет не е изненада, предвид това, че котката означаваше целия свят за Карл Лагерфелд. Покойният дизайнер осинови бялата бирманска котка през 2011 г. и оттогава тя се превърна в звезда сама по себе си. Сега Шупет струва милиони долари, има зад гърба си много изяви като модел и дори имаше слухове, че тя е наследила състоянието на Лагерфелд, когато той почина през 2019 г.

Лагерфелд предпочиташе да пази личния си живот в тайна, но винаги беше готов да говори за Шупет и любовта си към нея.Харесва ми да съм спокоен и котката ми е присъствие, което има значение, но не е обременяващо“, каза той веднъж в интервю за списание Numéro.

„Тя е мирна, забавна, грациозна, красива е за гледане и има добро равновесие, но основното ѝ качество е, че не говори.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mačkoljubac (@mackoljubav)

Емблематичният моден дизайнер дори каза, че това, че е станал собственик на Шупет, му е помогнало „да стане по-добър човек“. „Защото има нещо много трогателно в нея, разбирате ли. Дори и да е прекомерно разглезена.“ – каза той пред PEOPLE през 2019 г. 

Когато Лагерфелд почина през февруари 2019 г. от рак на панкреаса на 85-годишна възраст, Шупет "публикува" изявление за смъртта му в Instagram. В годините след смъртта му, Шупет е заета с това да почита паметта на Лагерфелд. Според New York Post тя дори била поканена да присъства на Мет Гала 2023 г., но избрала да остане в уюта на дома си, вместо да се разхожда по червения килим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mačkoljubac (@mackoljubav)

Лагерфелд и Шупет очевидно имаха много силна връзка. В интервю за CNBC през 2017 г. Лагерфелд казва, че никога не е мислил, че „може да се влюби в животно като това“, добавяйки, че Шупет „дава енергия“ и го кара да се чувства „презареден“.

Продължете да четете в галерията ни, за да научите всичко, което трябва да знаете за котката на Карл Лагерфелд – Шупет: 

Какво трябва да знаете за котката на Лагерфелд – Шупет

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти