„В чест на Карл“: вижте зашеметяващите визии от МЕТ Гала, посветени на Лагерфелд

Първият понеделник от месец май в модната индустрия означава само едно – време за МЕТ Гала.

Темата на тазгодишния бал в Музея на изкуството „Метрополитан“ бе „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“ и честваше цялостната работа и живот на покойния дизайнер. Едноименната изложба в МЕТ ще бъде отворена за посещения от 5 май до 16 юли и включва 150 от дизайните на Лагерфелд за Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe, както и негова лична линия и скици.

След като темата беше обявена през септември, тя предизвика бурна реакция поради предполагаеми минали коментари на Лагерфелд, включително такъв от 2009 г., който гласи, че „никой не иска да вижда закръглени жени“. През 2018 г. дизайнерът казва още, че му е „писнало“ от движението #MeToo.

Ежегодната гала се провежда с цел набиране на средства за Музея на изкуството Метрополитън. Дрескодът тази година бе „в чест на Карл“, а съпредседателите на модното събитие бяха Михаела Коел, Пенелопе Круз, Дуа Липа, Роджър Федерер и главният редактор на Vogue Ана Уинтур.

На червения килим преобладаваха цветове като черно и бяло, емблематични за Карл Лагерфелд. „Надявам се, че всички сме го накарали да се гордее“, каза Карди Би за покойния дизайнер на Chanel, преди да се пошегува, че той наблюдава и преценява всички тях: „Той вероятно е в Рая и си мисли: „Да! Не.“

Вижте визиите от тазгодишния бал в галерията тук:

Звезден блясък от МЕТ Гала „в чест на Карл“

Макар и в по-укротен вариант, по стълбите на МЕТ Гала и тази година не липсваха шантави решения, както това на Джаред Лето. Носителят на „Оскар“ се появи с костюм на котка, посветен на Шупет – домашния любимец на покойния Лагерфелд.

МЕТ Гала
Снимка: Getty

МЕТ Гала
Снимка: Getty

Друг по-смел избор беше този на актьора Джереми Поуп, чийто обемен шлейф, носен от петима души, включва огромно изображение на Карл Лагерфелд. Дрехата му е дело на Balmain, а до него творческият директор на модната къща – Оливие Рустан, носеше чанта с надписа „Карл кой?“, за която той коментира, че е препратка към именитостта на Лагерфелд.

МЕТ Гала
Снимка: Getty

МЕТ Гала
Снимка: Getty

Освен че за имена като Парис Хилтън (странно, но факт) това беше дебютна МЕТ Гала, за първи път на събитието присъстваха заедно и няколко двойки, сред които Пиърс Броснан и съпругата му Кийли Шей Смит.

Вижте в галерията тук кои звезди се появиха по двойки:

Л като Лагерфелд, Л като любов: звездите, които се появиха с половинките си на МЕТ Гала

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти