„Ще те потърся и в следващия живот“ - как Шекспир откри отново своята любима Ан Хатауей

ан хатауей
Снимка: Getty/Gulliver

Животът е твърде кратък, за да те обичам само веднъж, обещавам да те потърся в следващия живот“, обещава Уилям Шекспир на своята любима Ан Хатауей преди няколко века. И мнозина смятат, че поетът е успял да изпълни това свое обещание.

Когато бил едва на 18 години, Шекспир се оженил. Дори при тогавашните традиции за възрастта, се смятало, че още му е рано. Повечето хора, които женели рано децата си, били земеделци, които се нуждаели от потомство и работна ръка. Обикновено мъжът трябвало да бъде с няколко години по-голям от съпругата си, но Шекспир бил прецедент. Той встъпил в съюз с жена на име Ан Хатауей (не, не е известната холивудска актриса, но ще стигнем и до там), десет години по-голяма от него. За капак на всички неща, които били в разрез с тогавашните вярвания, те се сдобили и с извънбрачно дете – тя го родила шест месеца след сватбата.

И тук става интересно - наблюдателни фенове посочиха, че съпругът на актрисата Ан Хатауей, Адам Шулман, силно прилича на Уилям Шекспир. А съпругата на Уилям Шекспир, която е починала през 1623 г., се е казвала Ан Хатауей. Странно, нали?

 

Съпругът на Ан Хатауей силно прилича на поета Уилям Шекспир. Съпругата на Уилям Шекспир, която е починала през 1623 г.,...

Публикувахте от Пилешка супа за душата в Четвъртък, 21 май 2020 г.

Хората споделят, че явно двойката се е преродила и Шекспир и неговата Ан живеят втори живот.

Ан е щастиво обвързана с Адам от 2008 година насам, а двамата сключиха брак през 2012 година. В следващите години се родиха и двете им деца.

А вие как смятате? Вярвате ли в прераждането и силата на любовта? Или смятате, че всичко това е просто съвпадение?

Прочетете ТУК мислите на великия Уилям Шекспир за любовта, жените и живота >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти