Познахте ли го? Младият актьор от снимката днес празнува рожден ден

вълев
Снимка: imdb, istock

Убедени сме, че сте чували името на младия красавец, който гледа така съсредоточено на тази снимка. Ако все още не сте се сетили, ще ви подскажем малко. Това е кадър от филма "Граница" от 1994 г., в който героят му е познат именно с прозвището Красавеца. През последните няколко години го гледаме предимно в образите на "лошото момче" от популярните криминални сериали. Известен е с работата си както на актьор, така и на режисьор. 

Ако се сетихте за името на Мариан Вълев, то предположението ви е напълно вярно. Актьорът, който в момента можем да гледаме всеки четвъртък по NOVA в сериала "Дяволското гърло: Есента на демона", днес навършва 55 години! Пожелаваме му неспирно вдъхновение и още много вдъхновяващи роли. 

Героите в ,,Есента на демона" и най-любопитното за тях

Мариан Вълев е роден на 11 април 1969 г. във Варна. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Енчо Халачев през 1993 г.

От 1987 г. до 1989 г. отбива военната си служба в АШВСМ Чавдар. Участва в постановките на Театър 199 „Изгори го“ от Ланфорд Уилсън и „Подземни чайки“ от Алфонсо Вайехо.

Първият филм, в който се снима, е „Граница“. След приключването на участието си в него заминава за чужбина. Живял е и е работил на много места в Европа – Италия, Германия, Финландия, както и в САЩ.  Следващото му появяване в българска продукция е в „Лов на дребни хищници“. Отличен е със „Златна роза“ за участието си в лентата.

Най-известните му роли обаче си остават тези на Росен Гацов - Куката в сериала „Под прикритие“ и на Мъртвеца в  „Смъртоносна надпревара 4: Отвъд анархията“ (2018).

Прави режисьорски дебют и пише сценария на спортния трилър "Лошо момиче" (2019), вдъхновен от любовта му с гимнастичката Цвети Стоянова. Премиерата на филма съвпада с рождения му ден – 11 април. В началото на 2020 г. пък беше премиерата на комедията „Ятаган“, в която си партнира с Жени Калканджиева в главната женска роля, Ники Кънчев и Васил Василев-Зуека.

Последната му режисьорска изява е филмът "Чалга" от 2023 г.

Героите в ,,Есента на демона" и най-любопитното за тях

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Вижте също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти