„Робот“ и „демон“: Майли Сайръс предизвика подигравки, а истината за гласа ѝ е съкрушителна

По-рано тази година Майли Сайръс предизвика истински музикален фурор, когато пусна сингъла си "Flowers" на рождения ден на бившия си съпруг Лиъм Хемсуърт. На 10 март излезе и албумът ѝ „Endless Summer Vacation“, което накара мнозина да приветстват голямото ѝ завръщане на сцената.

Наскоро Майли сподели откъс от интервю, в което обсъжда хитовата си песен. Феновете забелязаха как гласът ѝ доста се е променил през годините, което накара много потребители да се присмеят на дълбокия ѝ и все по-дрезгав глас.

Някои хора не само имитират Майли във видеа в Tik Tok, но дори я сравняват с обладаното от демони момиче от филма „Екзорсистът“ или с робот.

Оказва се, че все повече хора намират за забавни подобни подигравки, което пък води до въпроса с какво е редно да се шегуваме онлайн и кога хуморът се превръща в тормоз.

Този тренд всъщност никак не е забавен и е проява на лош вкус, защото причината за различното звучене на Майли е здравословна. Затова много фенове побързаха да я защитят, припомняйки всичко, което тя е споделяла относно борбата за гласа си.

Истината е, че в края на 2019 г. Сайръс претърпява операция на гласните струни. Тогава тя е диагностицирана с Оток на Райнке.

Това е хронично заболяване, представляващо оток на тъканите на гласови гънки, което води до увреждане на гласните струни, обясняват от сайта lechenie.bg.

Хората, които активно ползват гласа си в своята професия, като певци и учители, са особено застрашени от заболяването, а цигареният дим е сред най-опасните фактори, които влошават състоянието. Симптомите варират от дрезгав до по-дълбок глас и затруднено изпяване на високи тонове.

Майли Сайръс
Снимка: Getty

Ако състоянието е диагностицирано навреме, може да се лекува и да влезе в ремисия, но в противен случай, има опасност да се стигне до пълна загуба на гласа.

Преди години беше добре известно, че Майли пуши обикновени цигари, както и марихуана. Но според майка ѝ Тиш Сайръс, която говори в подкаста Chicks in the Office през 2020 година, това вече в миналото.

Майли подкрепи изявленията на майка си в подкаста Joe Rogan Experience: „Вече не пуша и съм трезва. До голяма степен това се дължи на вокалната хирургия, защото научих толкова много за ефектите [на пиенето и пушенето върху гласа].”

Майли Сайръс
Снимка: YouTube

“Осъзнах, че причината всъщност не е толкова в самото пиене, а в стоенето цяла нощ. А след като изпиеш питието си, накрая започваш и да пушиш.“

Гласът на Майли се променя, след като тя се подлага на операцията. „През последната година забелязах наистина голяма промяна в гласа ми, някаква тежест в него“, разказва тя в подкаста на Джо Роугън преди 2 години.

„И преживях някои тежки неща. Чувствам, че това ми се отрази. Приемам го в известен смисъл като белег.“

Все пак според певицата операцията ѝ е помогнала да разбере по-добре собствения си глас, затова я приема като „подарък“.

Причината за промяната на гласа тя приписва и на ранната си кариера.

Майли Сайръс
Снимка: Getty

„Започнах да обикалям и да пея вероятно на 12 или 13“, спомня си Майли. „Адреналинът, който имаш след концерт, (...) влияе толкова много на гласа ти. След това си напълно активен и е наистина трудно да заспиш. Стоиш буден, говориш през цялото време. По-късно говоренето цяла нощ се превърна в пушене цяла нощ.“

И все пак Майли остава оптимист – тя гледа на новия си глас по същия начин, по който човек приема промените по кожата си: „Трупа бръчки и разказва история.“

Друг травмиращ момент от живота ѝ е загубата на дома, в който живеят с Лиам Хемсуърт.

В интервю с Хауърд Стърн Майли разкрива: „Събрахме се, когато бях само на 16 години. Къщата ни изгоря. (...) Загубихме къщата си в Малибу и, ако се вслушате в гласа ми преди и след пожара, той е много различен, така че травмата наистина ми повлия.“

Майли Сайръс
Снимка: Getty

Пожарът унищожава и всяка една песен, която до момента е създала. „Тогава аз бях в Южна Африка, не можах да се прибера веднага и животните ми бяха вързани за стълб на плажа. Загубих всичко.“, добавя тя.

Все пак Майли успява да види добрата страна и на това травмиращо преживяване, свързвайки го с новото начало: „Всичко това ме накара да пусна някои неща да си отидат.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти