Да измиеш болката с песен: Кодираните послания на Майли Сайръс към бившия ѝ съпруг Лиъм Хемсуърт

Неведнъж се е случвало в музикалните среди някой изпълнител да излее мъката си в песен. Най-често тази мъка е породена от някое любовно разочарование. Кой ги няма? Напоследък обаче женското певческо съсловие се е отдало повече от всякога на музикална терапия за разбити сърца. 

След като Шакира символично затвори вратата на раздялата си с футболиста Жерар Пике със създаването на песен, която впоследствие разби музикалните класации, и нейната колежка Майли Сайръс последва примера ѝ с не по-малко успешна песен.

Песента "Flowers" на Майли Сайръс се изстреля стремглаво към върховете на музикалните класации в дните след излизането ѝ – отчасти заради пристрастяващата ѝ ведра мелодия, уникалния глас на Майли и дивите танцови движения на певицата в музикалния клип, но и заради спекулациите на наблюдателни фенове, че във "Flowers" са закодирани послания към бившия съпруг на Сайръс – актьорът Лиъм Хемсуърт. 

Текстът на песента и визуалната естетика във видеото към нея изглежда сочат в една посока – директно към Лиъм Хемсуърт. Парчето навлиза дълбоко в теми като конфликт във връзката, разбито сърце, решението да си тръгнеш и да бъдеш себе си.

майли лиам
Снимка: Getty

Песента на Майли Сайръс се различава като послания от тази на Шакира. Хитът на колумбийската певица звучи пасивно-агресивно, в него тя отправя обвинения и се перчи с превъзходството си. "Flowers" обачи звучи позитивно, като изповед на човек, който изглежда е превъзмогнал раздялата и е намерил начин да се харесва такъв, какъвто е.

За разликата в двата хита си има елементарно обяснение – двете певици са на съвсем различни етапи от осъзнаването и справянето с раздялата. Емоционалната рана на Шакира, която се раздели с Пике след 11-годишна връзка миналата година, е все още прясна, докато Майли, която се разведе с Лиъм през 2020 г. след дълги години на връзка, две от които прекарани в брак, изглежда е имала достатъчно време да преодолее болката си.

майли лиам
Снимка: Getty

Не можем да не се зачудим дали хората виждат неща, които всъщност изобщо не съществуват, просто защото искат да ги видят. Но съвпаденията са толкова много и теориите са толкова добри, че не можем и да отхвърлим убедено вероятността Майли Сайръс действително да адресира песента към бившия си съпруг. 

Нека видим в галерията кои са всички предполагаеми кодирани послания, които Майли Сайръс отправя към бившия си съпруг във "Flowers":

Кодираните послания на Майли Сайръс към бившия ѝ съпруг

 

 

 

Прочети още:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти