Рецепта за любимите кралски палачинки на Елизабет Втора

Личният готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди, който работи в кралския дворец от около 15 години, сподели рецептата за любимите ѝ палачинки. 

Основната тайна на любимия деликатес на Елизабет II се крие в това, че в тестото се използват три вида набухватели.

За да приготвите "царски" палачинки, ще ви трябва едно яйце, две супени лъжици захар, чаена лъжичка олио, 100 г разтопено масло, 250 мл мляко, 240 г брашно, чаена лъжичка сода бикарбонат, 2,5 супени лъжици бакпулвер и 1, 5 супени лъжици лимонена киселина. 

Консистенцията на тестото трябва да бъде подобна на гъста боза. Приготвят се в тиган с незалепващо покритие с масло. Макгрейди препоръчва да сервирате палачинки топли с домашно сладко.

Кралицата на Великобритания обичала да ги хапва на закуска с плодово сладко. И през 1960 г. Елизабет II представи рецептата за тези палачинки на американския президент Дуайт Айзенхауер. 

Вижте и какви строги правила, свързани с мода, храна и поведение трябва да спазва кралското семейство:

Стриктните правила, които кралското семейство е задължено да спазва

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти