Принц Хари на 38: един свободен дух, който днес има малко за празнуване

Принц Хари навършва 38 години днес, точно седмица след смъртта на баба си кралица Елизабет Втора. И няма как празникът му да не мине под знака на тъгата след загубата на толкова важен член от кралското семейство.

Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, внукът на кралица Елизабет Втора, херцог на Съсекс или просто принц Хари . Той се превърна от момчето, което обичаше да нарушава кралските традиции и да се забърква в скандали в мъж, готов на всичко за семейството си. Мъж, копнеещ за по-простичък и спокоен живот. Хари извоюва своята независимост и започна да гради живота си извън пределите на Великобритания, но мнозина се питат - струваше ли си и на каква цена?

През последните месеци не спират спекулациите, че отношенията му с кралското семейство са обтегнати до краен предел, хвърляха се обвинения, разменяха се реплики, но семейството се обедини пред лицето на трагедията и сега всички погледи са вперени в Уилям и Хари, които заедно с Кейт и Меган, сякаш са захвърлили настрана различията си и чувството си за дълг и показват пред света, че семейството наистина е над всичко. Дори над Короната.

И принцовете плачат: Меган и Хари ръка за ръка на службата за кралицата

Предстои да видим по какъв път ще поемат Хари и Меган след погребението на кралицата, а в днешния ден е ясно, че принцът ще продължи да скърби за скъпата си баба.

А сега, нека си припомним пътя, който извървя Хари, за да стигне до мъжа, който е днес:

Преди да се откаже от кралската си титла в началото на 2020 г., той заемаше шесто място по наследяването на британския престол след баща си – принц Чарлз, своя брат – принц Уилям, и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи.

Хари завършва най-престижното частно училище в Итън, а висшето си образование той получава в Кралската военна академия Сандхърст.

В края на 2007 и началото на 2008 г. Хари служи в Афганистан като военен авиодиспечер и координира полети срещу талибаните. След като новината за пребиваването му там бива разгласена от чуждестранната преса се налага принцът предсрочно да прекрати пребиваването си в Афганистан поради съображения за сигурност.

Принц Хари през годините

Заедно със своя брат Уилям посвещава много време на благотворителни организации. В тази област те вървят по стъпките на майка си Даяна, която Хари губи, когато е на 13-годишна възраст.

Преди години принцът изглежда като любител на шумните партита, което привлича вниманието на жълтата преса, а постъпките му тогава поставят в неловко положение кралския двор. Хари обаче навлиза в третото си десетилетие като много по-зрял мъж, сериозно посветил своя живот на армията и благотворителността.

принц хари
Снимка: Getty

Дълго време пресата го нарича „най-желаният ерген във Великобритания“, но не и след като в живота му се появява американската актриса Меган Маркъл. След приказната си сватба през май 2018 г. двойката е почти неразделна. В началото на връзката си те разчупват кралските порядки, като не се въздържат да държат ръцете си или разменят целувки по време на публични появи, за разлика от останалите аристократични двойки. 

През 2020 г. херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, се оттеглят от кралските си задължения, а по-късно се установиха в САЩ. След като на 6 май 2019 г. се роди първото дете на Меган и Хари - Арчи Маунтбатън-Уиндзор, през юни 2021 г. двамата посрещнаха и дъщеричка, която кръстиха Лилибет Даяна.

Най-милите моменти на принц Хари и кралица Елизабет

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти