Принц Чарлз се оттегли, за да обмисли бъдещето на кралското семейство

принц чарлз уилям хари
Снимка: Getty

Смъртта на херцога на Единбург остави голяма празнота. Той беше патриархалната глава на иституцията, която сега трябва да бъде поета от неговия син, принц Чарлз.

Тази роля намери своето символично проявление, когато стана ясно, че именно той е единственият член на кралското семейство, който посети принц Филип по време на престоя му болницата, научихме от The Guardian. Той прекара половин час до леглото му в "Крал Едуард Седми" в Лондон и вероятно никога няма да разберем какво точно са си казали. Чакащите отвън фотографи обаче успяват да уловят напиращите сълзи в очите на принца на излизане от сградата.

Погребението на принц Филип

От онзи трагичен ден до днес, във времена, в които кралското семейство е по-разбито отвсякога, той не се отделя от майка си кралица Елизабет Втора и се опитва да балансира напрегнатите взаимоотношения между синовете си.

Вчера споделихме с вас, че Хари е решил да остане още няколко дни във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си. Според източници и тримата не прекрачват границата на добрия тон, а удължаването на престоя вероятно е доказателство, че те най-после са успели да изгладят отношенията си. Но не бива да пренебрегваме факта, че Уилям и Чарлз държат да се срещнат заедно с херцога на Съсекс, вместо всеки от тях поотделно да инициира разговор на 4 очи, за да са напълно сигурни, че ничие изказване няма да бъде интерпретирано погрешно за вбъдеще.

Daily Mail съобщиха, че след този разговор принцът е заминал за имението си в Уелс, за да оплаква извън обсега на таблоидите покойния си баща, да остане насаме със себе си и да обмисли следващия си ход. По непотвърдена информация настоящата му съпруга Камила остава в Лондон. 

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Близки до кралското семейство разкриват, че "и двете страни са много наранени, така че ще отнеме много време и усилия, докато се стигне до примирие" и "трябва да решат при какви правила ще продължат да изпълняват задълженията си, без да нарушават интересите на нито една от страните".

Според източници принц Чарлз е наясно, че това е "един от най-тежките моменти в живота" и му се чувства така, сякаш "носи цялата тежест на света върху раменете си".

Какво решение ще вземе наследникът на трона след тази дълга и изключително трудна за семейството му седмица? Предстои да разберем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти