Кралското семейство се сбогува с принц Филип (СНИМКИ)

колаж погребение принц Филип
Снимка: Getty

Погребалната служба в памет на принц Филип започна след минута мълчание в 17:00 ч. българско време в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор.

Специалните детайли, които принц Филип подготвя приживе за погребението си

По време на процесията зад ковчега на херцога на една линия вървяха децата му - принц Чарлз и принцеса Ан, принц Едуард и принц Андрю, последвани от неговите внуци - принц Уилям, принц Хари и Питър Филипс, по-голямото дете на принцеса Ан.

погребение принц Филип
Снимка: Getty

Зад тях по време на шествието се намираха сър Тимати Лоурънс, съпруг на принцеса Ан, и Дейвид Армстронг-Джоунс, граф на Сноудън, син на принцеса покойните принцеса Маргарет и първият граф на Сноудън Антъни Армстронг-Джоунс.

За разлика от обичайната традиция, този път членове на семейството не носят военна униформа, а цивилни дрехи и официални костюми.

Смята се, че това решение е взето заради принц Хари, който бе лишен от военните си титли след своето оттегляне от кралски задължения и не може да се появи с такова облекло. В подобна ситуация е и принц Андрю, вторият най-голям син на кралица Елизабет и принц Филип, който се оттегли от публични ангажименти през 2019 г. заради връзките си с обвинения в педофилия Джефри Епстийн.

Елизабет Втора нарушава традиция за погребението на съпруга си, за да спести неудобството на принц Хари

Погребението на принц Филип

Събитието е съобразено с препоръките на здравните власти в условията на пандемия, като присъстващите са само 30 души. Освен Кейт Мидълтън и Камила Паркър-Боулс, за службата в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор се присъединиха още Софи, графиня на Уесекс, и децата ѝ лейди Луиз Уиндзор и висконт Джеймс, Зара и Майк Тиндал, принцеса Беатрис и нейния съпруг Едоардо Мапели Моци, принцеса Юджини със съпруга си Джак Бруксбанк и др.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти