Специалните детайли, които принц Филип подготвя приживе за погребението си

принц Филип
Снимка: Getty

Погребението на принц Филип, херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет Втора, започна преди минути, а условията са съобразени с личните му предпочитания за скромно събитие.

То не е с мащабите на така наречените държавни погребения, а се провежда като „церемониално кралско погребение“.

принц Филип
Снимка: Getty

В официално съобщение по-рано днес Бъкингам потвърди, че участието на херцога в планирането на погребението си проличава в „няколко уникални щрихи, които отразяват неговия живот и дейност“. В много от тях се крие отдадеността на принца към Въоръжените сили.

принц Филип
Снимка: Getty

принц Филип
Снимка: Getty

Погребалното шествие включва карета, теглена от двете фел понита на Негово кралско височество - Балморал Невис и Нотъл Сторм, която е проектирана от херцога на Единбург преди осем години. По време на церемонията ковчегът на принц Филип е носен от Гренадерските гвардейци и кралските морски пехотинци.

Значките и медалите, които представляват статута на Негово Кралско Височество в различни държави и институции, са положени на олтара в параклиса „Сейнт Джордж“ за погребалната служба.

Самият херцог е участвал в проектирането на модела Land Rover, който превозва ковчега му. Автомобила управляват войници от Кралските инженери по електротехника и механика, на които херцогът е бил главен полковник.

принц Филип
Снимка: Getty

Песните, които по програма изпълнява малък хор в параклиса „Сейнт Джордж“, също са предварително подбрани от принц Филип.

принц Филип
Снимка: Getty

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти