Хари удължава престоя си във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си

принц хари уилям
Снимка: Getty

Принц Хари се завърна във Великобритания за погребението на принц Филип тази събота, а кралското семейство се надява посещението му да помогне за затопляне на отношенията с роднините му след противоречивото интервю с Опра Уинфри.

Хари е закупил „отворен билет” за полета си обратно към Лос Анджелис и ще остане още няколко дни след погребението на принц Филип, съобщиха Daily Mail.

Решението му вероятно е взето след проведения 2-часов разговор с принц Уилям и принц Чарлз след погребалната служба в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор. Според източници и тримата не прекрачват границата на добрия тон, а удълженият му престой във Великобритания е безспорно доказателство, че са успели да изгладят отношенията си.

Напомняме, че след погребението той е забелязан да разменя няколко думи с брат си и съпругата му Кейт Мидълтън. По време на официалната част те не стоят един до друг, а са разделени от най-големия внук на принц Филип и кралица Елизабет Втора - принц Питър Филипс.

Останалите членове към кралското семейство обаче не са никак добронамерени - според източници принцеса Ан, принц Едуард и съпругата му Софи не му проговарят преди, по време на и след службата. Принц Андрю е единственият човек, който е топъл и приветлив, което според мнозина не е никак случайно - скандалният му брак с бившата му съпруга Сара Фъргюсън също го превръща в „семеен аутсайдер”.  

погребение принц Филип
Снимка: Getty

Разбира се, има още една важна причина, която не бива да пренебрегваме - след 2 дни, на 21-ви април, кралица Елизабет Втора навършва 95 години. С мъка отчитаме, че това ще бъде най-самотният ѝ рожден ден досега и вероятно не е изненада за никого, че за първи път от десетилетия тя няма да заснеме своя традиционен празничен портрет.

Напомняме, че официалният рожден ден на кралицата се чества с парад във втората събота на месец юни - по традиция от деветнадесети век официалният рожден ден на монарха се отбелязва през лятото заради по-благоприятните метеорологични условия.

кралица елизабет втора погребение
Снимка: Getty

Кралските братя вероятно ще се срещнат отново още на 1 юли тази година, когато се навършват 60 години от рождението на покойната им майка - принцеса Даяна. На този ден в двореца Кенсингтън ще бъде открит неин паметник.

„Още е много рано, но точно това е първата крачка, която принц Филип би искал те да направят един към друг”, споделят източници.

Погребението на принц Филип

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти