Под риск е ключов момент от коронацията на Чарлз и Камила

Репетициите за коронацията на крал Чарлз Трети са извършени и довършителните дейности са в последния си етап. Но един аспект от големия ден не може да бъде контролиран и това е времето.

Изглежда, че в деня на събитието – тази събота, 6 май, в Лондон ще вали, а това ще повлияе на важен момент за кралското семейство. Има риск официалният полет на самолети над Бъкингамския дворец да бъде отменен в резултат на лошото време, разказва британското издание HELLO.

Членовете на кралското семейство, включително принцът и принцесата на Уелс и техните деца, трябва да се появят на дворцовия балкон, за да наблюдават прелитащите самолети, включително британската акробатична ескадрила „Червените стрели“.

Метеорологичната служба обаче прогнозира сиви облаци с дъждовни валежи в събота следобед, което може да повлияе на видимостта за пилотите.

Новината предизвика известно безпокойство сред кралските фенове, че в такъв случай появата на балкона също може да бъде отменена.

Въпреки това е повече от вероятно, независимо от времето, новите крал и кралица заедно със своето семейство все пак да поздравят развълнуваните тълпи от балкона на Бъкингам.

Полетът е ключов момент от редица големи кралски събития, включително тържествата по случай юбилея на кралица Елизабет Втора. Известно е, че покойният монарх обича да наблюдава този ритуал и беше забелязана да посочва самолетите на принц Луи от балкона през юни миналата година.

Вижте в галерията тук как малкият Луи открадна вниманието, реагирайки на полета:

Забавните моменти на принц Луи, принцеса Шарлот и принц Джордж от Парада на знамената

В сряда Чарлз и Камила бяха забелязани на репетиция за коронацията в Уестминстърското абатство, пише още HELLO. Двойката беше в приповдигнато настроение, усмихвайки се и разговаряйки с присъстващите, докато към тях се присъединяваха принцът и принцесата на Уелс и трите им деца.

Освен най-голямото дете на Кейт и Уилям – принц Джордж, почетни пажове на краля по време на церемонията ще бъдат и внуците на Камила.

Прочетете повече ► Един от внуците на Камила претърпя инцидент и е със сериозна травма преди коронацията

Репетицията за коронацията е била особено важна за принц Джордж, който получава честта да играе ролята на един от пажовете на дядо си. Той ще върви зад краля, носейки мантията му, докато монархът влиза и излиза от абатството.

Междувременно Уилям ще коленичи пред баща си и ще се зарече да бъде негов „повелител на живота и тялото“ в единствен по време на церемонията жест на почит към кралската кръв по време на церемонията. Той също така ще помогне кралят да бъде облечен в златна кралска роба – или мантия, преди короноването му.

Вековните традиции, които крал Чарлз ще спази или наруши при коронацията си

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти