По колко часа на ден спят известните?

Марая Кери, Дженифър Лопес и Рене Зелуегър
Снимка: Getty/Gulliver

Знаменитостите водят зашеметяващ, ала често пъти и доста динамичен живот на пълни обороти.

Сред всички тези среднощни купони, графици за снимане на филми и продължителни музикални турнета, за никого не е тайна, че сънят невинаги би могъл да бъде приоритет номер едно.

Днес ще ви разкрием как се справят със съня 3 известни дами в Холивуд, какви са техните тайни за здравословен и пълноценен сън и по-точно часа на ден спят Дженифър Лопес, Марая Кери и Рене Зелуегър.

Сънят е един от важните приоритети в живота на Дженифър Лопес. Певицата и актриса е категоричен привърженик на 8-часовия модел за спане нощем. Именно той е нейната най-голяма тайна за красота.

"Сънят е моето оръжие," споделя тя често в свои интервюта за медии в Щатите. "Опитвам се винаги да спя по осем часа на нощ. Мисля, че това, което работи най-добре в полза на добрия и сияен външен вид, е сън, вода и ефективен хидратиращ продукт."

Откакто 2008 г. Дженифър се сдоби със своите близнаци обаче, тя е принудена да жертва няколко от часовете си покой за красота. Това разкрива самата тя в свои медийни изяви, като споделя, че след като има деца, сънят ѝ е ограничен до 6 часа на денонощие.

Въпреки, че около мис Лопес винаги има помощници в домашните ангажименти и грижата за 5-годишните Ема и Макс, звездата държи да прекарва повече време около малчуганите, за което заплаща с онова, с което се разделя всяка една майка - спането.

Марая Кери има съвсем различна практика при спане. Тя прекарва в покой на тялото над 15 часа от деня. Това споделя гласовитата певица в свое интервю през 2007 г.

"Необходими са ми точно 15 часа сън на ден, за да мога да поддържам гласа си във формата, в която бих желала да е", разказва Мими, както галено я наричат почитателите ѝ. 

Друг интересен елемент от ритуалите за здравословен сън на звездата е овлажняването на въздуха в стаята, в която тя почива. Докато госпожица Кери спи, няколко специални овлажнители работят, за да поддържат една балансирана атмосфера. Подобна практика успокоява болките в гърлото, поддържа гласа здрав и свеж и е чудесно решение за хора, които се занимават професионално с музика.

В резултат на натоварената си програма и славата, талантливата актриса Рене Зелуегър невинаги има време за сън.

В много свои изказвания звездата е споделяла, че графикът ѝ наистина е доста динамичен и слабата ѝ фигура в последните години, заради която често я обвиняват в злоупотреба с диетите, е резултат на преумората.

Свръхотдадеността на кариерата, която не е рядко явление при известните личности, може да причини трайни поражения върху навиците за сън. Получава се един омагьосан кръг, в който човекът ляга и стои буден с часове, притеснен за ангажиментите си на следващия ден.

В такива ситуации самата Рене подхожда с релаксиращо настроение няколко часа преди лягане, като дори загася лампите предварително, за да убеди тялото си на подсъзнателно ниво, че е дошло време за пълноценен сън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти