Скандал с Марая Кери

Марая Кери има продадени над 200 милиона копия от своите албуми в световен мащаб
Снимка: Getty/Guliver

Американската певица Марая Кери разгневи различни организации за защита на човешките права, тъй като преди броени дни тя е изнесла частен концерт за анголския президент Жозе Едуарду душ Сантуш.

Легендарната изпълнителка е получила хонорар от 1 милион долара за двучасовото си музикално шоу.

Правозащитните организации са възмутени от Кери, защото срещу 71-годишния диктатор има обвинения, че по негово нареждане са били ликвидирани редица журналисти, политици и обикновени хора, които не са се подчинявали на заповедите му.

Смята се, че Сантуш контролира по-голямата част от износа на петрол и диаманти в Ангола.

"Не мисля, че сме направили нещо грешно. Щом американският президент се е снимал със Сантуш, не виждам защо тогава Марая Кери да не изнесе концерт за този човек", сподели рапърът и композитор Джърмейн Дюпри, който е музикален продуцент и мениджър на 43-годишната певица.

Дюпри допълни, че Кери е била поканена на въпросния лайв от името на анголския Червен кръст и изобщо не е знаела, че там ще присъства и самият президент на Ангола. По време на концерта са били събрани 65 000 долара за благотворителност.

Изявата на изпълнителката на "Without You" е била спонсорирана от мобилния оператор "Unitel", собственост на дъщерята на анголския президент Изабел душ Сантуш, която в началото на 2013 година бе обявена за първата жена милиардер в Африка от щатското списание "Форбс" ("Forbes"). Тя е и човекът, оглавяващ анголския Червен кръст.

Да припомним, че през 2008 г. Марая Кери участва в частен концерт пред либийския лидер Муамар Кадафи, а хонорарът ѝ тогава също бе 1 милион долара. По-късно тя се извини, че е била наивна и не е знаела пред кого пее, а след това се е чувствала ужасно, но не върна получената сума, както направиха нейните колежки Нели Фуртадо и Бионсе, пяли за членове на семейството на вече покойния Кадафи.

* Най-новата песен на Марая Кери, озаглавена "The Art Of Letting Go".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти