На 8 години и с престижно отличие за кино: речта на София Отеро, която трогна цял свят

Осемгодишна актриса грабна награда от "Берлинале"
Снимка:

Осемгодишната испанска актриса София Отеро създаде истински запомнящ се момент на филмовия фестивал "Берлинале" тази събота, където спечели наградата за най-добра актьорска игра за ролята си във филма "20 000 вида пчели".

Малката актриса не можеше да повярва, че именно тя е отличена и се качи развълнувана на сцената, за да приеме наградата си "Сребърна мечка". Момиченцето се просълзи, докато благодареше на семейството си.

" Благодаря на журито, че ми даде тази специална награда. Посвещавам наградата на баща ми Фернандо Отеро. Най-добрият баща в целия свят. На майка ми, която обичам безумно. На моите братя, дядовци, баби, чичовци и лели... Благодаря и на леля ми Лена, но ще ѝ го кажа по-късно." – заяви София Отеро.

Първата роля на Отеро вече ѝ донесе голямо признание. В пълнометражния дебют на испанския режисьор Естибализ Уресола Солагурен, малката Отеро играе деветгодишно дете, което се е родило като момче, но смята себе си за момиче. Филмът разказва за начина, по който детето настоява да утвърди личността си и адаптацията на семейството му към неговия избор.

Без никакъв актьорски опит, София Отеро била избрана от режисьора на лентата след кастинг на повече от 500 момичета, за да изиграе Айтор/Лусия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berlinale (@berlinale)

Държейки фигурката на сребърната мечка в ръце, малката София заяви – "Искам да посветя живота си на актьорството".

Министърът на културата на Германия Клаудия Рот отправи към Отеро специални поздравления за нейното „дълбоко вълнуващо представяне на транс дете“. Филмът "е страстен призив срещу дискриминацията, призив за толерантност, откритост и равенство, особено чрез интерпретацията на София Отеро", каза Рот.

Осемгодишната София Отеро с наградата за най-добра актьорска игра от фестивала "Берлинале"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти