Актьорът, който обича живота: Христо Мутафчиев на 55!

На днешния ден, 4 април, своя рожден ден празнува емблематичният български актьор Христо Мутафчиев. Освен един от най-известните театрални и кино актьори у нас, той е и председател на Съюза на артистите в България от 2005 г. насам.

Христо е роден през 1969 г. в Карлово. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова и Илия Добрев през 1994 г.

Една легенда на 55: как се промени Христо Мутафчиев през годините

В периода 1994 – 1995 г. играе на сцената на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в гр. Пловдив, а през 1995 г. става част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“.

Носител е на множество награди, сред които и най-престижните български отличия Икар и Аскеер.

Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции. Гледали сме го в сериалите „Дунав мост“, „Клиника на ІІІ етаж“, „Под прикритие“, „Ягодова луна“ и др. Снимал се е и в много български и чуждестранни филми.

Христо е озвучавал много популярни филми и сериали от 1997 г. Например няма как да не сте се впечатлили от страхотния дублаж на ленивеца Сид в „Ледена епоха“ или на Джина от „Аладин“.

Днес той живее втори живот, след като преди 14 години получи инсулт. Неговите мъдрост и сила на духа и тялото след такова тежко здравословно изпитание са вдъхновение за всеки, който преминава през подобен период.

"Там горе душата ни я съдят за миговете, които е пропуснала да бъде щастлива. А аз не пропускам мигове", разсъждава Христо преди няколко седмици прeд Мон Дьо. "Във втория ми живот си взимам всеки миг, в който искам да бъде щастлив."

Христо Мутафчиев: "Във втория ми живот взимам всеки миг, в който искам да бъда щастлив"

Днес Христо умее да цени живота си и се моли всяка вечер единствено да има утре. 

Първият му брак е с актрисата Лиза Шопова. Развеждат се, като заедно имат син на име Асен, който също е актьор. По-късно Христо се жени за Елица, сегашната си съпруга. Двойката има две деца заедно – Ая и Благовест.

Най-специалното място в сърцето си Христо пази за своята съпруга и децата си. За тях е готов на всичко и не крие, че най-големият му страх е да не се случи нещо лошо със семейството му.

"Сродна душа наричам най-близкия ми човек, това е жена ми", признава актьорът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти