Моника от „Приятели“ на 58: честит рожден ден на актрисата Кортни Кокс

Кортни Бас Кокс е американска актриса, известна с ролята си на Моника Гелър в комедийния сериал „Приятели“.

Родена е на 15 юни 1964 г. в Бирмингам, Алабама. Тя е най-малкото дете в семейството, като има две по-големи сестри (Вирджиния и Доти) и брат (Ричард младши). Когато завършва средното си образование в град Маунтийн Брук, щата Алабама, Кортни заминава за столицата Вашингтон, за да изучава вътрешен дизайн и архитектура. След една година академично следване, тя напуска университета и тогава се ориентира към кариерата на голямата сцена.

Следвайки съветите на своя братовчед Стюърд Копеланд, Кортни кандидатства в престижната агенция за модели „Форд“, в която оценяват таланта и невероятната и визия и моментално я ангажират на работа. Кортни Кокс започва своята кариера, снимайки се в един от музикалните видеоклипове на Брус Спрингстийн – “Dancing in the Dark”, който е режисиран от известния американски режисьор Браян Де Палма.

Кортни Кокс и Матю Пери (Моника и Чандлър)

Снимала се е в повече от 30 филма и телевизионни сериали, по-известни от които са превъплаъщенията ѝ в „Ейс Вентура зоодетектив“, където си партнира с Джим Кери, трите части на „Писък“ и комедийния сериал „Приятели“.

Вижте тук култови цитати от „Приятели“

Участието и в комерсиалния комедиен сериал „Приятели“ я изстрелва директно към върха на славата, за което свидетелства и номинацията и за престижната филмова награда – “American Comedy”.

Интересен факт е, че в последния епизод на сериала „Приятели“, в който Моника и Чандлър осиновяват две близначета поради невъзможността да имат собствени деца, самата актриса е бременна с дъщеричката си Коко. Тъй като бременността започва да личи, героинята Моника е облечена с широки дрехи и носи дълъг шал, който прикрива корема ѝ през цялото време.

По време на снимките на „Приятели“ Кортни се сближава с Дженифър Анистън, изпълняваща ролята на Рейчъл. Приятелството им на малкия екран се премества в реалния живот. Анистън е кръстница на дъщерята на Кортни Кокс, Коко. 

През 1999 г. се жени за Дейвид Аркет и оттогава взима неговата фамилия, но през 2013 година с актьора се развеждат. В края на същата година актрисата започва връзка с музиканта Джони Макдайд (член на групата Snow Patrol), а от 2014 г. са сгодени.

През последните Кортни се снима в няколко сериала, сред които „Агнешко", където изглежда видимо различна заради корекции по външния си вид. През 2017 г. актрисата сподели, че вече е премахнали филърите от своето лице.

Кортни Кокс преди и след корекциите по лицето си

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти