Майката на Шер - фурията с нелека съдба, която си отиде на 96

шер майка
Снимка: Getty/Gulliver

Шер се сбогува с майка си, която почина в събота на 96-годишна възраст. „Мама си отиде“, написа ден по-късно музикалната легенда в Twitter, а публикацията ѝ бе посрещната със съболезнования от цял свят.

Освен че беше певица, автор на песни и актриса, Джорджия Холт има и още по-велико постижение - да е родител и най-продължителна опора на Шерилин Саркисян, каквото е пълното име на прочутата ѝ дъщеря.

Покойната майка на Шер - фурия, която не е имала лека съдба

Джорджия я отглежда сама, след като нейният съпруг Джон я напуска, когато Шер е малко момиченце. След края на едногодишния си брак двамата се женят повторно един за друг, но връзката им не продължава по-дълго. Самата Джорджия е дете на разведени родители и голяма част от детството си прекарва ту при майка си, ту при баща си.

Родена на 9 юни 1926 г., Холт е от ирландски, английски, немски, френски и холандски произход. Тя твърди, че е посещавала 17 различни училища. Баща ѝ я учи да свири на китара и да пее. 

Музикалната кариера на Холт започва, когато е 6-годишна. Тя печели няколко състезания за таланти, както и за красота. Първата ѝ поява на голям екран е в комедийния филм от 1950 г. “Watch the Birdie”. Пет години по-късно се снима в епизод от телевизионния сериал „Приключенията на Ози и Хариет“, а след това тя участва като модел в емблематичния ситком на Люсил Бол “I Love Lucy”. През 1979 г. актрисата се появява като себе си в Шоуто на Майк Дъглас, а след това и в Шоуто на Мърв Грифин.

Джорджия е била омъжена цели 6 пъти, а за двама от съпрузите си - по два пъти. Има и още една дъщеря на име Джоргиън Лапиер, родена през 1951 г. от брака с Гилбърт Лапиер.

Едно от най-запомнящите се изказвания на Шер е свързан с Джорджия.

„Моята майка ми каза: „Знаеш ли миличка, един ден трябва да се установиш и да се омъжиш за богат човек“, разказва Шер в интервю през 1996 г. „Казах: „Мамо, аз съм богат човек.“ Моят опит с мъжете е чудесен, защото ги избирам, защото ги харесвам. Не се нуждая от тях.“

Вижте тук редки снимки от младостта на Джорджия Холт >>>

През 2013 г. излиза документалният филм „Скъпа мамо, с любов: Шер“ (“Dear Mom, Love Cher”), в който Шер разказва трудния житейски път на своята майка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MuchMusic (@muchofficial)

Оказва се, че Джорджия била на косъм да направи аборт, докато е бременна с Шер, защото била в изключително затруднено положение, но все пак решава да роди дъщеря си.

„Майка ми е точно като Роки. Тя никога не се предава“, казва Шер за своята майка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти