Кристина Апългейт за края на кариерата си: „Имаше моменти, в които се разпадах на снимачната площадка“

Кристина Апългейт призна, че ѝ е било трудно да се гледа в сериала „Dead to Me“ заради здравословното си състояние.

В скорошно интервю пред The Los Angeles Times 51-годишната актриса, която потвърди, че страда от множествена склероза през 2021 г., разкри, че са минали месеци, преди да изгледа черната комедия на Netflix след излизането на последния трети сезон.

Кристина Апългейт
Снимка: Getty

„Не ми харесва да се гледам как се боря“, обясни тя. „Освен така качих 18 килограма заради лекарствата. Не приличах на себе си и не се чувствах като себе си.“

Когато най-накрая Кристина изгледала епизодите, предпочела да го направи сама. Тя обясни, че ѝ се налагало да спира периодично, когато ставало твърде болезнено.

„В един момент успях да се дистанцирам от собственото си его и да осъзная колко красива част от телевизията е [сериалът]“, каза Апългейт пред The Los Angeles Times. „Всички сцени, в които не съм участвала, бяха толкова забавни за гледане.“

Кристина Апългейт
Снимка: imdb

Кристина влиза в ролята на агента по недвижими имоти Джен Хардинг, която се бори със скръбта от смъртта на съпруга си. Пътят ѝ се пресича с този на Джуди Хейл (в ролята Линда Карделини), художничка със свободен дух, която крие собствената си болка и една мрачна тайна. Срещата на двете жени става повод сюжетът да разгледа темите за приятелството и загубата по неочаквано личен начин. А точно това е и което самата Кристина преживява в личния си живот.

„Плача, когато говоря за Линда, защото я обичам толкова много“, казва тя, давайки интервюто по телефона от дома си в Лос Анджелис.

Кристина Апългейт
Снимка: Getty

По средата на снимките на последния сезон на сериала през 2021 г. Апългейт започва да изпитва болки в краката и треперене. Впоследствие е диагностицирана с множествена склероза. Налага ѝ се да си вземе почивка от снимките, за да осъзнае тежката новина и да започне лечение.

След това обаче Кристина, която работи практически от раждането си, настоява да се завърне и да се снима до финала на сериала. Тази стъпка не е лесна, защото ѝ се налага да разчита на екипа повече от всякога.

„Те бяха невероятни“, казва тя за колегите си. „Имаше моменти, когато се разпадах на снимачната площадка и си казвах: „Не мога, трябва да направим почивка, имам нужда от половин час“ и всички бяха толкова любящи, че всичко беше ОК.“

Кристина Апългейт
Снимка: imdb

Независимо от тежката здравословна битка, изпълнението на Апългейт като Джен Хардинг в „Dead to Me“ ѝ спечели редица признания, включително шеста номинация за SAG (Наградите на Гилдията на актьорите ) за изключително представяне на актриса в комедиен сериал.

Актрисата обаче призна, че предстоящите награди SAG най-вероятно ще бъдат последните за нея, тъй като продължава да се бори с последиците от болестта.

„Вероятно това е последната ми церемония като актриса, така че го приемам като нещо много важно“, сподели Апългейт. „В момента не мога да си представя да ставам в 5 сутринта и да прекарвам 12 до 14 часа на снимачната площадка.“

Кристина Апългейт
Снимка: Getty

През декември в Шоуто на Кели Кларксън Кристина разкри, че през годините работата ѝ помага да не мисли за проблемите в реалния живот. Тя отбеляза, че е използвала актьорството, за да се справи по-лесно с болезнени моменти в живота си като раздели, смъртни случаи и рака на гърдата.

Апългейт признава, че за първи път ежедневното ходене на работа всеки ден ѝ е дало възможност да скърби. В своята героиня в „Dead to Me“ тя е вложила всички емоции, които са преминали през нея заради множествената склероза.

„Красотата на „Dead to Me“ е, че ми даде една странна платформа за справяне с болестта“, обясни Апългейт. „Душата ми всъщност се разпадаше, за съжаление, пред очите на целия свят, но това беше катарзисно по един красив начин.“

За да се справя с диагнозата, звездата от „Женени с деца“ разчита и на хумора, така че околните да могат да се отнасят към нея по същия начин, както преди новината за това да стане публично достояние. Умението да бъде забавна и да се смее тя описва като своя „щит“, докато продължава да преживява всичко в себе си.

„Правя го, за да накарам хората да не се страхуват да бъдат около мен, разбирате ли? Сега ме виждат като човек с увреждания, но искам да се чувстват комфортно и да знаят, че можем да се посмеем на това.

А ако ролята на Джен Хардинг в „Dead to Me“ наистина е последната на Апългейт, то това е майсторски начин за един артист да приключи кариерата си – кулминация на целия ѝ опит, упорит труд, любов и отдаденост през годините.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти