Крис Корнел и Честър Бенингтън или споделената тъжна съдба на великите гласове

крис корнел честър бенингтън
Снимка: Getty/Gulliver

Вяра Иванова

Едва ли е случайност, че преди около две години изгубихме Честър Бенингтън, вокалиста на Linkin Park, а смъртта му съвпадна с рождения ден на легендарния вокалист и негов добър приятел Крис Корнел, който се самоуби два месеца по-рано.

Така и не стана ясно защо двама толкова талантливи и успешни мъже, с хубави семейства и хиляди фенове по целия свят, решиха да сложат край на пътя си. А може би отговорът е именно в нещата, които изброих току-що. Понякога славата, парите и успехът не идват под формата на блясък и розов прашец. Понякога славата идва като тъмна материя, която изсмуква всичко радостно от теб и душата ти.

крис корнел честър бенингтън
Снимка: Getty/Gulliver

Не знаем и никога няма да знаем, какво е било в главите на двамата най-добри приятели, но е факт, че музикалната сцена осиротя, след като слязоха от нея по възможно най-тежкия и необратим начин. 

Ако беше жив, Крис Корнел щеше да празнува своя 55-ти рожден ден на 20-ти юли. Ако беше жив, Честър Бенингтън сигурно щеше да бъде на това парти. Сега най-вероятно двамата отново празнуват, но не тук, а някъде там... в неизвестното. Празнуват рождените си дни или свободата, кой знае.

крис корнел честър бенингтън
Снимка: Getty/Gulliver

Музикалната сцена никога няма да бъде същата без два от най-разпознаваемите си гласове. Гласове, които бяха химна на едно цяло поколение, което израстна с тях, формира музикалните си вкусове благодарение на тях и най-важното - осмели се да бъде различно заради тях.

Благодарим ви, Крис Корнел и Честър Бенингтън, че ни помогнахте да дръзнем да бъдем различни и ни научихте, че това е прекрасно нещо!В памет на великите музиканти, днес ви припомняме два текста, посветени на тях. Те са дело на нашия автор Росен Карамфилов и заслужават да бъдат прочетени:

Писмо до Крис Корнел - до поискване

Музиката осиротя, Честър! Ядосани сме ти, но ти прощаваме...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти