Колко струва среща с Бионсе или Мадона?

Мадона рядко предоставя възможност на почитателите си да я видят зад кулисите
Снимка: Getty/Guliver

Не е тайна, че звездите от света на музиката като Бионсе, Мадона, Лейди Гага, Черил Коул, Кайли Миноуг, Риана и т.н., се радват на тлъсти банкови сметки.

Те печелят парите си главно чрез продажба на албуми и билети за концертите си, но има още редица други начини, по които трупат богатство.

Единият от тях е чрез директна продажба на среща. Какво е рече това – всеки техен фен, който има достатъчно желание и най-вече достатъчно пари, си плаща, за да види идола си на живо.

Срещите се случват зад кулисите преди или след концерт на звездата и траят едва няколко секунди. По време на тях не може да се случи нищо по-различно от това да се разменят няколко думи, да се вземе автограф и да се направи снимка.

Редица знаменитости имат и стриктни правила. Бионсе изрично е забранила всякакви прегръдки, а сър Елтън Джон не обича фотографиите.

Цените на подобни специални билети са различни, но започват от 100 паунда. Наскоро Черил Коул бе обвинена, че е прекалено алчна, тъй като взимала по 345 паунда за лична среща с почиател. Тя веднага отговори обаче, че всички събрани пари ще бъдат дарени за благотворителност.

Групата "Колдплей" също дарява всички приходи от подобен род срещи на приюти за бездомни в Англия, без обаче това да се афишира и рекламира.

Звезди като сър Пол Маккартни и Кайли Моноуг не продават подобни билети, но имат специални вип карти, които позволят на всеки закупил ги да посети репетицията преди концерта, да се сдобие с тениска с автограф и други подобни.

Ето и "тарифите" на някои от най-нашумелите в последно време певци.

Мадона
Тя изключително рядко предоставя възможността на почитателите си да си купят билет за среща с нея, но когато се отвори тази възможност, пропуските стигат цени като 1200 паунда и включват снимка и автограф.

Джеси Джей

За среща с нея човек трябва да има приготвени 110 паунда. Тази сума осигурява място близо до сцената, сувенир и автограф лично от звездата. Билетите вече са разпродадени и в момента се препродават, като цената им достига до 600 паунда в eBay.

Риана

Барбадоската красавица продава така наречената "платинена карта" на стойност 345 паунда и която гарантира на закупилия, че ще има снимка със звезда, ще получи автограф от нея и ще бъде на първи ред по време на шоуто й.

Кати Пери

Специален билет за среща с Кати може да се купи за 319 паунда, но и да се спечели на различни конкурси и състезания. Той включва пликче със сувенири, паркомясто пред залата на концерта, ламиниран билет за шоуто и възможност за снимка с певицата.

Бионсе

Бионсе беше решила, че срещата с нея трябва да струва скъпо и определи цена от 1 100 паунда за концерта си през 2009 г. Билетите били само десет и всички, които имали шанса да ги закупят, били изрично предупредени да не си и помислят да прегръщат звездата.

Бритни Спиърс

Бритни също бе пуснала билети за лична среща на стойност 644 паунда. Феновете са можели да се радват на няколко минути разговор със Спиърс, автограф, снимка и разнообразни аксесоари.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти