"Сладки сънища, Мати": колеги на Матю Пери му казаха "сбогом" с трогателни думи

Вчера новината за внезапната и твърде ранна смърт на обичания актьор Матю Пери разтърси всички. Милиони души по света се чувстват така, сякаш са загубили приятел, без дори да са срещали някога актьора.

Много негови колеги актьори, както и други популярни личности, които като всички нас са били докоснати от таланта на Матю през годините, също отдадоха почит на паметта му с трогателни думи и послания. 

Морган Феърчайлд, екранната майка на Чандлър в „Приятели“, изрази колко потресена е останала от новината, като написа в бившата мрежа Twitter:

„Сърцето ми е разбито от преждевременната смърт на моя „син“, Матю Пери. Загубата на такъв брилянтен млад актьор е шок. Изпращам обич и съболезнования на приятелите и семейството му, особено на баща му, Джон Бенет Пери, с когото работих по [сериалите] "Flamingo Road" и "Falcon Crest". #RIPMatthew"

Катлийн Търнър, която влезе в образа на бащата на Чандлър (транссексуален в сериала), каза в изявление за EW: „Бях горда да изиграя неговия „баща...“

Селма Блеър, която изигра колежка на Чандлър, която се опитва да го прелъсти, в „Приятели“, сподели снимка с Пери и написа емоционален пост.

„Най-старото ми приятелче. Всички обичахме Матю Пери, а аз особено. Всеки ден. Обичах го безусловно. И той мен. И аз съм разбита. С разбито сърце. Сладки сънища, Мати. Сладки сънища."

В стори в Instagram Румър Уилис - чийто баща Брус Уилис участва в двете части на комедията "Девет ярда" заедно с Пери, a след това гостува в три епизода на "Приятели", написа: "Толкова съм тъжна да чуя за смъртта на Матю Пери."

Тя разказа: „Когато бях дете и бях на снимачната площадка, докато той и баща ми снимаха филмите, той беше толкова любезен, забавен и мил със сестрите ми и мен. Неговата игра и този филм все още ме карат да се смея толкова много. Знам, че той имаше много предизвикателства в живота си и донесе много радост на хората с таланта си. Надявам се да почива в мир."

Колежката на Матю Пери от „Приятели“ Маги Уилър, която изигра ролята на култовата Джанис, също сподели скръбта си в мрежата.

„Каква загуба. Ще липсваш на света, Матю Пери“, написа тя в Instagram към тяхна обща снимка от "Приятели". „Радостта, която донесе на толкова много хора през твърде краткия си живот, ще продължи да живее. Чувствам се благословена от всеки творчески момент, който споделихме.”

59-годишният Ханк Азария, който изигра ролята на гаджето на Фийби Дейвид в "Приятели", описа покойния си колега като „най-забавния човек на всички времена“ в дълго видео, публикувано в Instagram в неделя.

„С Матю станахме много добри приятели и наистина бяхме повече като братя дълго време“, обясни комикът. „Пиехме много заедно, смяхме се много заедно, бяхме до един за друг в ранните дни на нашата кариера.“

Паджет Брюстър, чиято героиня Кати създаде сложен любовен триъгълник с Чандлър и Джоуи в сезон 4 на "Приятели", призова хората да прочетат "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", за да почетат паметта на Матю Пери и така да му позволят да продължи да помага на нуждаещите се. Тя написа:

"Много ми е тъжно да чуя за Матю Пери. Той беше прекрасен с мен в "Приятели" и всеки път, когато го видех през десетилетията след това. Моля, прочетете книгата му. Неговото наследство беше желанието му да помага. Той обаче няма да почива в мир... Той вече е твърде зает да разсмива всички там горе."

Всъщност самият Матю е искал да бъде запомнен така – по-скоро като човек, който е помагал на другите, отколкото като звезда от успешен сериал. 

А от видео, публикувано от NBC News, се вижда как много фенове оставят цветя пред сградата в Манхатън, където в "Приятели" е намира апартаментът на Чандлър и Джоуи. Първият кадър на жилищната сграда е включен още в пилотния епизод на сериала, на 22 септември 1994 г.

Не само актьори, които са се снимали в "Приятели", изказаха огромната си скръб заради смъртта на Матю Пери. Сред другите му колеги са Алиса Милано, Виола Дейвис, Октавия Спенсър, Мира Сорвино и други.

Гуинет Полтроу разказа за кратката си любовна връзка с покойния актьор през лятото на 1993 г., малко преди той да получи световна слава като част от актьорския състав на сериала. В социалните мрежи тя разкри, че се е запознала с Пери на театрален фестивал в Масачузетс.

„Той беше толкова забавен и толкова сладък... беше толкова забавно да бъдеш с него“, спомня си тя. „Ходехме да плуваме в поточета, пиехме бира в местния колежански бар, целувахме се насред поле с огромна трева. Беше вълшебно лято.“

Много музиканти също почетоха паметта на Матю Пери по време на свои концерти или в социалните мрежи, сред които са Адел, Чарли Пут, Нанси Синатра и др. 

"Ще помня [Чандлър] до края на живота си. Той е може би най-добрият комедиен герой на всички времена", заяви Адел пред публиката си в Лас Вегас.

Адел
Снимка: Getty

До момента колегите на Матю Пери от "Приятели" – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Дейвид Шуимър и Мат ЛеБланк, не са направили изявление по повод трагичната смърт на своя приятел. В социалните мрежи потребителите призовават всички да проявят търпение и разбиране към шока и скръбта им в този момент.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти