Загубихме приятел - нашия Чандлър, легендата Матю Пери

Матю Пери
Снимка: Getty

Днес е ужасно тъжен ден. Още от сутринта. Вероятно не само аз се чувствам по този начин. Новината за смъртта на Матю Пери порази всички фенове на сериала „Приятели” сякаш едновременно. Сякаш в една и съща секунда от линейното време. Загубихме приятел. Чандлър не е тук. Матю също го няма. Иска ни се да е сън.

Иска ни се някой незабавно да ни събуди от този сън. Да ни разтърси едно хубаво и да ни каже, че не е истина, че е фалшива новина, че е лоша шега, направена от хейтър, който си проси боя.

матю пери
Снимка: Getty

В главата ми нахлуват безброй мисли. Какво ли е да бъдеш един от най-добрите, световнопризнати комедийни актьори и да имаш такъв живот като този на Матю Пери? Това е първият въпрос, който си задавам и автоматично зная, че никога няма да мога да намеря отговора. Не съм живял този живот.

Не съм минал през ада по този начин. Не съм виждал толкова отблизо върха и падението. Не съм се срещал толкова пъти с края. Не съм бил толкова пъти на косъм. Матю Пери е преживял всичко това. Бил е на самото дъно, на дъното на дъното и всячески е правил опити да се оттласне от него. Неведнъж.

Хората си мислят, че славата и парите могат да те направят щастлив. Няма такова нещо. Славата е олово. Тя не е нещо хубаво. Може и да е, ако я гледаш отстрани. Не я ли понесеш на гърба си, не можеш да имаш реална представа колко тежи.

За околния свят Матю Пери е бил просто една суперзвезда, която няма от какво да се оплаче. Биографията му обаче показва друго. Биографията, написана от собствената му ръка. Без преструвки. Без патос. Истинският път на артиста. От – до.

С доброто и лошото. С алкохола. С наркотиците. С демоните. С битките. С разбитите любови. Със суровата действителност – такава, каквато е. Разказана с усмивка.

Матю Пери
Снимка: Getty

Усмивка. Това е ключовата дума. Сега ни пари под лъжичката и ни горчи отвътре. Но трябва да се опитаме да се усмихнем. Заради Чандлър. Заради Матю. Заради двамата, макар те да са един и същи човек. Персонажът, който превърна актьора си в легенда. И който умееше да ни разсмива тогава, когато на него самия не му е било до смях.

И когато отвътре му се е плачело. И когато е бил съкрушен. И когато е правел така, че да не му личи. И се е усмихвал. И ни е карал да се усмихваме. Винаги. Нека лети сега, нека сянката му свети в нощта. Ние няма да го забравим.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти