Клаудия Шифър на 52: ангелът, който продължава модния си полет

На днешната дата през 1970 г. в Северен Рейн-Вестфалия се ражда Клаудия Мария Шифър.

Тя говори немски, английски и френски, а преди да се ориентира към модната индустрия, Клаудия има намерение да стане адвокат като баща си и да работи в неговата фирма. Когато обаче е на 17, ръководителят на модната агенция Metropolitan я забелязва в нощен клуб в Дюселдорф.

Така през 1987 г. тя подписва договор и започва работа като модел. В ранните си години е сравнявана с Бриджит Бардо, а в началото на 90-те се превръща в един от най-успешните супер модели. В края на знаковото за нея десетилетие участва в корицата на Vogue като една от „Модерните музи“.

Наредила се сред най-красивите жени в света, с предимството да се харесва на световната публика Шифър се радва на международна кариера, продължаваща над четвърт век. Tя държи рекорда за модел, който се появява върху най-голям брой корици на модни списания – цели 2000. Тази цифра ѝ спечелва място в Книгата за рекорди на Гинес.

Вижте как се промени Клаудия Шифър през годините:

Как се промени Клаудия Шифър през годините

Тя е позирала не само за модни и дамски издания като Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan, но и обществени, включително Rolling Stone, People и Time. Участвала е в модни ревюта и рекламни кампании на марки от Chanel и Versace през Oscar de la Renta и Guess до Revlon, Pepsi и Intergaz.

Клаудия Шифър има няколко малки участия във филми. Сред тях са „Черно и бяло“ (1999) и „Наистина любов“ (2003), а в някои като „Ричи Рич“ (1994) с Маколи Кълкин и „Зулендър“ (2001) играе себе си.

Между 1994 и 1999 г. моделът има петгодишен брак с илюзиониста Дейвид Копърфийлд, а от 2002 г. насам е женена за филмовия режисьор Матю Вон. Заедно имат три деца: Каспър Матю (роден през 2003 г.) и момичетата Клементайн Попи (2004) и Косима Вайълет (2010).

 „Появата на Клаудия за първи път на модната сцена беше като изгрев – а слънцето все още блести“, казваше за нея Карл Лагерфелд.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти