Кейт или Федерер – кой ще победи? Херцогинята се изправя срещу тенисиста във важен мач с кауза

Кейт Мидълтън ще си партнира с една от любимите си тенис звезди в подкрепа на деца в неравностойно положение следващия месец.

40-годишната херцогиня на Кеймбридж ще се присъедини към 20-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер на тенис корта в Лондон следващия месец, за да популяризира набирането на средства и осведомеността за две каузи, близки до сърцето ѝ – Действие за децата и Фондация LTA.

Кейт е страстен почитател на тениса и в специалния ден децата от Източен Лондон на възраст 8-15 години ще получат уникалната възможност да играят заедно с 41-годишния Федерер. Целта е това да насърчи младите хора от всички среди да се включат в спорта и да се възползват от неговите многобройни ползи за психическото и физическото здраве.

Кейт Мидълтън Роджър Федерер
Снимка: Getty

На снимката: Кейт Мидълтън награждава Роджър Федерер на турнира Уимбълдън през 2019

Той ще бъде последван от благотворителен Ден на откритите тренировки на 22 септември за Лейвър Къп, международен отборен турнир на закрито за мъже. Феновете ще имат шанс да гледат как Федерер и други звезди от отборите се подготвят за турнира, като всички приходи от продажбата на билети отиват за двете благотворителни организации.

Кейт е фен на тениса от цял живот и има корт в дома си в Anmer Hall в Норфолк, където играе срещу съпруга си принц Уилям. Кралската двойка също така редовно води децата си на уроци в клуб в Лондон.

Херцогинята е редовен зрител на шампионата по тенис на Уимбълдън в Лондон всяко лято – състезание, което Федерер е печелил 8 пъти в своята знаменита кариера.

Кейт Мидълтън с лятна жълта рокля на Уимбълдън

Action for Children (Действие за децата) е една от ключовите благотворителни организации на Кейт и помага на уязвими деца, млади хора и техните семейства в Обединеното кралство. Тя възнамерява да използва средствата, събрани от тенис събитията, за да осигури практическа и емоционална грижа и подкрепа за децата, според съобщение от двореца Кенсингтън.

Кейт и семейството ѝ в момента са на лятна ваканция и се очаква да се отправят към замъка Балморал, Шотландия, за да прекарат известно време с кралица Елизабет, преди принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи да се върнат на училище в началото на септември.

Кейт, Уилям и Джордж заедно на Уимбълдън

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти