Катето Евро за внучка си: ,,Готова съм да я браня до смърт"

Днес в рубриката на Деси Банова в предаването “Събуди се” неин събеседник бе актрисата Катето Евро, която разказа за училището, в което е учила, за семейството ѝ и трудностите, през които са минали, както и за нейната внучка - малката Кати.  

,,До директорския кабинет на училището ми има моя снимка. Соломон Паси, Христо Пимпирев, Камен Воденичаров, Димитър Манчев, Никола Анастасов, Адриана Палюшева, всички те също са учили тук. Това е много скъпо място за мен. Аз бях от палавите деца, които не слушат. Малко ме наказваха. Хич не бях добра по математика, но аз от ученичка си мечтаех да стана актриса”, сподели тя. 

Актрисата разказа за баща си, който като млад идва от Албания и среща любовта на живота си - майката на Катето Евро. 

,,Моят баща е бил студент тук, учил е оперно пеене. Залюбват се с майка когато тя е на 17 години, след това заминаваме в Албания. Там живея до 5-годишна възраст, след това се прибираме за малко, затварят границите и той остава там, а ние тук. Спомням си много неща от Албания, но не и баща ми. Разбрах за смъртта му години по-късно, защото нямахме никаква връзка с него, такива са били годините”. 

Катето разказа, че майка ѝ е била ясновидка и е виждала бъдещето. Още от малка тя ѝ казала, че ще стане актриса, затова още от малка имала изяви.  

,,Аз не съм направила кой знае какво, за да стигна дотук. Всички ми казваха, че ще бъда актриса. Мисля си, че като искаш нещо много силно, то се случва. Аз не кандидатствах никога във ВИТИЗ, а отидох на кастинг за ,,Оркестър без име”.” 

Актрисата не пожела да разкрие много за новия си проект, защото предпочита да бъде изненада. Все пак тя издаде, че предстои да излезе пиеса по нейната автобиографична книга ,,Катерина Евро и още нещо”. В нея ще разказва за живота си по интересен и смешен начин - изяжда халюциногенна гъба и вижда някои интересни неща.  

,,Нямам рецепта за щастие. Всеки се спасява сам. Аз много се натъжавам за войната, смазва ме психически. Общо взето си намирам нещо да се забавлявам, нещо хубаво да се случва. Не съм изпитвала през живота си депресия, въпреки че съм губила майка, брат, съпруг, близки приятели. Може би по-бързо се справям или съм оптимист. Въпреки това много неща ме натъжават”, сподели още тя. 

Катето разказа за любовта към съпруга си, която нарича най-голямата си. Чувствата им били толкова силни, че през първите години дори не се и карали. Не смята, че отново може да ѝ се случи в този живот, но е щастлива, че вече го е изпитала веднъж.  

,,Искам внучка ми да е щастлива, да има хубаво детство. Да се превърне в щастлив човек, не искам да е тъжна, не искам да я нараняват. Готова съм да я браня до смърт. Все я разпитвам някой да не я е обидил, но тя ме успокоява. Тя ме научи да бъда по-кротка и обрана, да не викам. На Сашко все му се карах. Много съм внимателна с нея, отделям ѝ време, което със Сашко нямах. Искам да я науча да обича природата."

На въпрос кое е най-голямото чудо в живота ѝ тя отговори, че е Сашко, който ѝ е дал малката Кате. Тя се надява на още внуци - едно момче и едно момиче. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти