Тайните на Кенеди: какво казва Мерилин Монро на Джаки месеци преди смъртта си

Джон Кенеди е един от най-младите президенти в историята на САЩ. Конспирациите по негов адрес започват от подозрения за връзки с мафията и стигат до скандални афери, поне 6 от които са се смятали за заплаха за националната сигурност на САЩ.

Филмови звезди, омъжени дами от висшето общество, секретарки, стюардеси и компаньонки – вкусът на Кенеди към женската красота не познавал граници.

Триковете и тайните за красота на Мерилин Монро

Мерилин Монро, една от многото актриси, покорени от чара му, също била смятана за заплаха за националната сигурност заради връзки с комунисти и лабилната си психика.

Няколко месеца преди смъртта си Мерилин позвънила в дома на Кенеди, разкрива биографът Ранди Тараборели в книгата „Jackie: Public, Private, Secret“, която бе публикувана през юли тази година.

Монро Кенеди
Снимка: Getty

Кратката връзка между Мерилин и Джон Кенеди се е случила около март, 1962 г. Тараборели отбелязва в книгата, че през април същата година Джаки Кенеди е получила телефонно обаждане в спалнята си от Монро, докато е била в резиденцията на семейството в Масачузетс.

Актрисата, чийто отличителен глас веднага бил разпознат от г-жа Кенеди, потърсила Джон, а след това попитала: „Джаки ли е?“. После помолила съпругата на президента да предаде съобщение на мъжа си, че тя се е обаждала.

Монро Кенеди
Снимка: Getty

Монро подчертала, че иска само да каже „здрасти“.

Любопитни факти за Blonde - новия филм за Мерилин Монро

Шокирана, Джаки отвърнала, че ще предаде съобщението, преди да затвори. Но краткият разговор, който според автора се е случил само четири месеца преди смъртта на Монро, оставил Кенеди много озадачена.

„Имало нещо в това телефонно обаждане“, разказва биографът пред Fox News на 18 юли тази година. „По-късно тя споделила с членове на семейството, че в гласа на Мерилин усетила нещо натрапчиво и странно.“

мерелин монро
Снимка: Getty/Gulliver

Според биографичната книга Джаки по-късно описва гласа на Монро като „тъжен“ и „объркан, като на малко момиченце“, което тя сметнала за „обезпокоително“.

По думите на Тарборели Джаки винаги е чувствала Мерилин Монро като „неизбежно бедствие“ и като „някой твърде уязвим, твърде слаб, за да се забърква с Джон Кенеди.“

► Войната между Джаки Кенеди и Мария Калас: трагичният сблъсък на суетата и безусловната любов

Монро Кенеди
Снимка: Getty

Други биографи също твърдят, че Джаки изпитвала известно снизхождение към филмовата звезда и се опитвала да убеди мъжа си да не се сближава с нея заради лабилната ѝ психика и нейната импулсивност – качества, които можели да доведат до сериозни публични скандали.

Други опасни връзки на Джон Кенеди са с красивата датчанка Инга Арвад, подозирана в шпионаж заради връзки с нацистите, уличената като „къртица“ на мафията Джудит Екснър и скандалното момиче на повикване Елън Ромеч, която била родена в Източна Германия и се смятало, че е комунистически шпионин.

Монро Кенеди
Снимка: Getty

Говори се, че в началото на брака им Джаки обмисляла да се разведе с мъжа си заради многобройните му изневери. Въпреки всичко остава до него, защото разбирала какво се изисква от една жена, която е свързала живота си с толкова могъщ мъж, твърди Тарборели, добавяйки: „А велики мъже като Джон Кенеди имат големи недостатъци.“

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти