Трагичната история на принцеса Даяна все още е медийна опасност за кралското семейство

Историята на принцеса Даяна е трудна още от момента, в който тя се сгодява за принц Чарлз.

Съобщава се, че той ѝ е казал, че не я обича, и е поддържал връзката си с Камила Паркър Боулс по време на брака. Тя се е борила с булимия, вероятно е била доста самотна и самата тя е имала извънбрачни връзки.

Двамата се разделят публично, а по-късно се развеждат и Даяна дава прословутото си интервю за „Панорама“, в което откровено разказва за всичко.

По-рано, през 1992 г., беше публикувана и книгата на Андрю Мортън „Diana: Her True Story - in Her Own Words“ - първата по рода си кралска биография с разкази.

След развода се появяват и връзките на Даяна с д-р Хаснат Хан и Доди Файед, който загива в същата автомобилна катастрофа като принцесата.

За кралския репортер Омид Скоуби историята на Даяна все още е „петно върху кралската фамилия“ 25 години след смъртта ѝ, пише той в рубриката си в Yahoo! и те избягват да напомнят на обществеността за най-противоречивите аспекти от живота на покойната принцеса, когато могат.

„Обезличена история, ако щете“, казва бивш помощник на Скоби. „За институцията Даяна винаги ще бъде помнена по начин, който е безопасен за тях - на безопасно разстояние, държано настрани от всичко останало. Ето защо никога няма да видите Чарлз да признае годишнината от смъртта ѝ. Просто те не могат да си позволят да напомнят на хората за неговата роля в нейната болка“.

Един малък сериал, наречен „Короната“, също не помогна: Когато бе представена сюжетната линия за Даяна/Камила, Инстаграм на Кларънс Хаус трябваше да заключи за известно време раздела си за коментари.

Животът на принцеса Даяна в снимки

Въпреки че кралското семейство се е променило през последния четвърт век, пише Скоуби, то не се е променило толкова много.

И за него има очевидни паралели, които могат да се направят между третирането на принцеса Даяна и Меган Маркъл в кралската институция.

Експертът ни припомня откъс от писмо на Даяна, написано малко преди смъртта ѝ. „Вече 15 години съм блъскана, посинявана и малтретирана психически от една система, но не изпитвам никаква обида . . . Вътрешно съм силна и може би това е проблем за моите врагове“, пише тя.

„Благодаря ти, Чарлз, че ме прекара през такъв ад и че ми даде възможност да се поуча от жестоките неща, които направи с мен“.

Скоби припомня също, че Даяна е казала, говорейки за себе си: „Тя няма да си отиде тихо, това е проблемът. Ще се боря докрай, защото вярвам, че имам роля, която трябва да изпълня“.

И тя се бори докрай.

10 факта за живота на принцеса Даяна, които не сте чували

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти