“Искаха да променят лицето ми”: Флорънс Пю за тъмната страна на Холивуд

Понякога ни се случва да се прехласваме по известни личности и да се питаме какъв ли страхотен и вълнуващ живот живеят. В представите на обикновените хора известните са победителите от джакпота на живота - хора, чието ежедневие е една приказка от неспиращи партита и почивки на яхта, скъпи ресторанти и луксозни дрехи и бижута. Славата обаче си идва с цена, която невинаги е усърден труд. По пътя си към върха, звездите често се случва да бъдат подложени на несправедливо отношение и дискриминация и е възможно да направят някои компромиси в името на успеха. 

Не е такъв случаят при младата актриса Флорънс Пю, която набра огромна популярност през последните години с няколко превъзходни актьорски превъплъщения (“Лейди Макбет”, “Мидсомар”, “Малки жени”, “Не се тревожи, скъпа”). Когато се сблъсква с грозната страна на машината за таланти Холивуд, тя отстоява себе си. В скорошно интервю за The Telegraph, Пю разказва, че не са ѝ чужди опитите на големите акули в кинобизнеса да променят визията ѝ. 

флорънс пю
Снимка: Getty

Имало е момент в живота на Пю, когато е мислела, че решението ѝ да се занимава с актьорство е “огромна грешка”. Скоро след дебюта си в пълнометражен филм с психологическата драма "Падането" (2014), Пю, тогава на 19 години, получава главна роля в ситкома на Fox "Студио Сити". Било предвидено актрисата да изиграе ролята на изгряваща поп звезда. „Чувствах се като голяма късметлийка и бях много благодарна. Не можех да повярвам, че съм получила тази първокласна работа.“, разказва Пю за ролята.

Флорънс Пю спира дъха във Венеция с рокля Valentino

Радостта ѝ обаче скоро бива помрачена от челен сблъсък с реалността. Директорите на филмовото студиото, което я избрало за „Студио Сити“, веднага започнали да говорят за тялото ѝ, предлагайки да промени някои неща от външния си вид.

„Всички неща, които те се опитваха да променят в мен – независимо дали беше теглото ми, вида ми, формата на лицето ми, формата на веждите ми – изобщо не беше това, което исках да правя, нито индустрията, в която исках да работя“, споделя Пю. 

Според разказа на Флорънс Пю, тя имала грешната представа, че целият филмов бизнес ще се отнесе към нея като студиото, което създава „Падането“, но реалността на върха на индустрията била по-жестока.Осъзнах, че съм направила огромна грешка,” казва Пю за тогавашните си настроения, свързани с актьорството като професия. 

флорънс пю
Снимка: Getty

Fox в крайна сметка се отказва от „Студио Сити“, така че Пю се завръща в родна Англия. Точно в този ключов етап от живота ѝ, поставена на кръстопът, прохождащата актриса получава голям шанс от съдбата. Явила се на прослушване за първата си голяма роля в игралния филм „Лейди Макбет“ само две седмици по-късно.

“Това ме накара да се влюбя отново в киното – типът кино, където можеш да бъдеш своеволен и шумен. Започнах да се придържам към това“, споделя Пю. „Мисля, че е твърде лесно за хората в тази индустрия да ви блъскат наляво и надясно. Аз имах късмета да открия, когато бях на 19, каква актриса искам да бъда.”

Последната голяма роля на Флорънс Пю беше във филма на Оливия Уайлд “Не се тревожи, скъпа” по-рано през 2022. До края на тази година предстои да я гледаме в драмата “Чудото” на Себастиан Лилио, чиято премиера в Netflix е насрочена за 16 ноември, а през 2023 ще я видим в образа на принцеса Ирулан в научната фантастика “Дюн: Втора част”.

Романтична в розово: Флорънс Пю на премиерата на “The Wonder”

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти