Шотландската мечта на жените по света става на 54: честит рожден ден, Джерард Бътлър!

Джерард Бътлър
Снимка: Getty

На 13 ноември рожден ден празнува Джерард Бътлър!

Шотландският актьор е известен със своите честни сини очи, дълбок глас и мъжествено излъчване. Обичаме да го гледаме не само в романтични филми като „Послепис: Обичам те“ и „Грозната истина“, но и в екшъни, сред които „300“ и „Рокенрола“.

Роден е на 13 ноември 1969 г. в Глазгоу, Шотландия, в семейството на Маргарет и Едуард Бътлър. Израства заедно с по-големите си брат и сестра в родния град на майката Пейзли, Шотландия. В ранното си детство живее също така и в Канада.

Родителите му се развеждат, когато той е дете. Заедно със своя брат и сестра е отгледан от майка си. Не е поддържал никакъв контакт с баща си преди да го срещне отново, когато е на 16 години. Умира, когато Джерард е на 20.

Бътлър посещава Глазгоуския университет, където учи право. Председател е на училищното правно общество заради дружелюбността и социалните си контакти.

джерард бътлър
Снимка: Getty/Gulliver

Актьорската му кариера започва благодарение на актьора Стивън Беркоф, с когото впоследствие играе в „Атила“ (2001). В него той играе ролята на вождът на хуните – Атила.

Беркоф му предлага роля в пиесата „Кориолан“ и Бътлър решава да се откаже от правните науки в полза на актьорството. По-късно той играе Рентън в сценичната адаптация на „Трейнспотинг“ през 1996. Неговият филмов дебют е в „Mrs Brown“ (1997), където участва заедно с Били Конъли.

Следват роли във „Фантомът на операта“, „300“, „Рокенрола“, „Грозната истина“, „Проповедникът с картечница“, „Отстреляй бившата“ и др. Сред по-популярните роли му през последните години са в екшън поредицата „Код: Олимп“, „Код: Лондон“ и „Код: Ангелът“.

Джерард Бътлър през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти