Без диети и броене на калории: Диетолог разкри как всеки може да отслабне

Диетолог описа подробно серия от прости промени в начина на живот, които ще помогнат на всеки да отслабне, при това без да изключва любимите си храни или да се подлага на ограничителна диета.

Мади Салиба е диетолог, който е специализиран в обучението на клиенти как „устойчиво“ да намаляват числото на кантара. Базираният в САЩ експерт по храните вярва, че ключът към свалянето на килограми е завинаги да се откажете от модните диети и вместо това да се прилагат прости, но ефективни навици, които ще помогнат на всеки да постигне целите си за отслабване.

6 навика, към които трябва да се придържате, за да нямате отпусната кожа след отслабване

В опит да насърчи по-здравословни навици, Мади описа своите пет най-добри съвета за отслабване, които не изискват да се сбогувате с пицата и сладкишите. Тя призовава хората да „спрат да броят калории“, „да закусват“ и да включат повече протеини в диетата си.

Мади споделя любимите си съвети за отслабване в профила си в Instagram. Тя първо казва на хората в мрежата, че трябва да избягват да проследяват колко ядат. „Спрете да броите калории. Ако мисълта за броене на още една калория ви кара да крещите – изтрийте приложенията. Добре е вместо това да се съсредоточите върху навиците“, обясни тя.

След това Мади разкрива, че вместо да следите колко трябва да ядете, трябва да си позволите повече. Тя специално съветва хората да се уверят, че се наслаждават на добре балансирана закуска всяка сутрин. Диетологът добавя „Яжте закуска. Истинска закуска!! Кафето само по себе си не е достатъчно. Идеи: овесени ядки, накиснати за през нощта и смесени с горски плодове + бадеми, тост с авокадо и тофу, чиа пудинг с ягоди, яйчени хапки с гризини."

И докато сутрешното ви хранене е важно, Мади подчертава, че това, което ядете за обяд и вечеря, също има значение.

Тя обяснява, че добавянето на храни с високо съдържание на протеини към вашите ястия може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване по-бързо. „Целете се към 20 грама протеин с ПОВЕЧЕТО хранения. Опитайте да добавите храна с високо съдържание на протеини към ястията си като леща, едамаме, тофу, яйца и сьомга, ако искате да включвате животински храни", съветва тя. 

тяло отслабване килограми
Снимка: iStock

Мади също така посъветва своите над 113 000 последователи да се опитат да ядат повече зеленчуци - особено по време на обяд и вечеря. „Включете 1 или повече зеленчуци към обяда и вечерята“, казва тя.

Накрая диетологът обяснява, че вашето психическо здраве и начин на мислене са от решаващо значение за свалянето на килограми. Тя отбелязва, че преди тялото ви да може да се освободи от излишните килограми, умът ви трябва да освободи това, което вече не ви служи. „Изхвърлете умствения боклук. Здравословният начин на живот започва със здравословно мислене! Започнете, като забележите мислите, които си казвате. Отнема време и подкрепата може да помогне“, обяснява тя.

На 40-годишна възраст яжте тези 5 храни за по-бързо отслабване

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти