Да обичаш един мъж 50 години – историята на София Лорен и Карло Понти

Габриела Сахатчиева

Да срещнеш любовта на живота си, онзи единствен човек, с когото искаш да изпиташ всички радости, е въпрос на късмет, съдба, случайност – или всичко взето заедно. А дори да имаш достатъчно късмет това да се случи, никога не можеш да си сигурен колко дълго ще продължи любовта ви. Има истории обаче, които оборват дори най-големите скептици и доказват, че онази истинска и голяма любов, която продължава цял живот, наистина съществува. Точно такава е историята на София Лорен и Карло Понти – любов, продължила половин век.

София Лорен, Карло Понти
Снимка: Getty

Актрисата среща любовта на живота си по време на конкурс за красота, в който участва, когато е само на 15 години, но първоначално той е само неин продуцент.

Ето кои са 10 от най-дългите звездни бракове

Карло Понти започва да я обучава – учи я на маниери, отървава я от неаполитанския акцент, кара я да чете книги за изкуство и настоява да научи английски. И най-важното – защитава я и се грижи за нея, така че между двамата бързо се зараждат силни чувства, въпреки че имат 22 години разлика във възрастта. Именно любовта помежду им помага да преодолеят множеството препятствия по пътя към щастието.

Първият проблем, пред който трябва да се изправят, е, че Карло Понти вече е женен и има две деца, а в онези години е било необходимо да се получи разрешение за развод от Ватикана. Но никой не дава такова на Понти, така че двамата заминават за Мексико през 1957 г., където той се развежда със съпругата си, за да се ожени за Лорен.

София Лорен, Карло Понти
Снимка: Getty

Когато се връщат обратно в Италия обаче, бракът им не е признат за законен и така Понти е обвинен в двуженство, а Лорен – в незаконно съжителство. Двамата нямат право да се появяват заедно на публично място, но дори това не ги отказва да продължат да се борят за връзката си.

Вдъхновяващи цитати от София Лорен

София и Карло напускат страната, докато решат правния проблем, и получават френско гражданство. Така през 1965 Понти успява да получи развод от бившата си съпруга Джулиана във Франция и на 9 април 1966 официално се бракосъчетава със София Лорен.

„Жената, която не обича недостатъците на своя мъж, не обича и него самия.“

Понти става не само неин съпруг, но и постоянен продуцент на филмите, в които участва – „Бокачо 70“, „Брак по италиански“, „Вчера, днес и утре“ и други. Но Лорен не иска да бъде просто омъжена жена – тя иска да има семейство с деца и мечтае да стане майка. За съжаление, това не е толкова просто – актрисата преживява два спонтанни аборта, след които се подлага на хормонално лечение. София забременява на 34 години, така че лекарите ѝ препоръчват да си почива и лежи като предпазна мярка. Актрисата следва съветите им и прекарва няколко усамотени месеца в Женева. На 29 декември 1968 се ражда първородният им син Карло Понти-младши, а четири години по-късно на 6 януари 1973 и вторият им син Едоардо Понти.

София Лорен
Снимка: Getty

Карло Понти е неин съпруг, приятел, продуцент, любовта на живота ѝ. Той я превръща в жената, която познаваме днес от големия екран, и двамата заедно успяват да устоят на всички удари на съдбата. София и Карло живеят щастливи и влюбени заедно до момента, в който през 2007 – годината на тяхната златна годишнина от сватбата – той умира от белодробни усложнения на 94. След това на въпроса дали би се омъжила отново София Лорен отговаря:

„Не. Никога. Невъзможно е да обичам някой друг.“

София Лорен, Карло Понти
Снимка: Getty

Още за София Лорен:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти