„Господ да пази краля“: Чарлз се бори със сълзите си по време на погребението на Елизабет II

Хора от цял свят скърбят за загубата на кралица Елизабет II по време на погребението ѝ на 19 септември, но едно от децата ѝ беше видимо емоционално, докато казваше последното си сбогом на Нейно Величество.

По време на погребението крал Чарлз IIIl, принцеса Ан, принц Андрю, херцог на Йорк, и принц Едуард, граф на Уесекс, се появиха на първия ред на погребението на покойния монарх в Уестминстърското абатство. По време на кратката служба кралското семейство запази самообладание, докато се сбогуваше с кралицата, която почина на 8 септември.

В края на службата по време на „Господ да пази краля“ Чарлз стана видимо емоционален, докато цялата църква пееше националния химн на Британската общност. Докато църквата пееше песента, новоназначеният крал се разчувства по време на последната част от службата за майка си.

Кралят остави и специална ръкописна бележка, която пътуваше с ковчега на майка му, която гласеше: „В любяща и всеотдайна памет“.

Крал Чарлз III се сбогува с кралица Елизабет

Чарлз не беше единственият човек, който видимо се развълнува по време на службата. Най-малкият внук на кралицата – Джеймс, виконт Севърн, се разстрои и наведе глава в началото на церемонията.

Присъстваха и внуците на кралица Елизабет, принц Уилям и принц Хари, както и няколко други членове на кралското семейство. Съпругата на Уилям, Кейт Мидълтън, и двете им най-големи деца, принц Джордж и принцеса Шарлот, също присъстваха. 

► Сбогом с любимата прабаба: принц Джордж и принцеса Шарлот се включиха в процесията за погребението на кралицата

► Изящна и в скръбта: Кейт Мидълтън носи две специални бижута на кралицата за погребението ѝ

Принц Джордж и принцеса Шарлот на погребението на кралица Елизабет

Съпругата на принц Хари, Меган Маркъл, също се присъедини към кралското семейство за случая. ► Меган Маркъл с финален трогателен жест към Елизабет II по време на погребението

Меган Маркъл с финален трогателен жест към Елизабет II

След новината за нейната смърт на 8 септември, крал Чарлз III – който официално се възкачи на британския трон по-рано този месец – говори пред лордовете и членовете на Камарата на общините в отговор на съболезнователните адреси в Уестминстър хол.

„Събираме се днес в памет на забележителния период от всеотдайната служба на кралицата към нейните нации и народи“, каза той. „Докато беше много млада, Нейно покойно величество се закле да служи на страната и народа си и да поддържа скъпоценните принципи на конституционното управление, които лежат в сърцето на нашата нация. Този обет тя спази с ненадмината преданост. Тя даде пример за безкористен дълг, който, с Божията помощ и вашите съвети, съм решен вярно да следвам.“

Исторически момент: Чарлз Трети и Камила заеха местата си на трона

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти