Българската гордост в световната мода: дизайнерът Невена Николова пред Мон-дьо

Невена Николова гостува на Мариян Станков Мон-дьо, пред когото за първи път топ дизайнерът отвори вратата към личния си свят, предават от NOVA.

Невена е родом от Пазарджик, където се ражда на 25 януари 1974 г. Основава модната си къща „Невена” през 2001 г., като създадените от нея модели обличат български изпълнителки, а лице на марката става Мария Илиева.

Базирайки безнеса си в Лондон, Невена успява да бъде оценена на световно ниво. Дрехите ѝ висша мода са включвани в селекции и фотосесия на издания като Vogue, Tatler и Daily Telegraph. Сред известните личности, обличали дрехи с марка Nevena Couture, са Елизабет Хърли, Никол Шерцингер, Тамара Екълстоун, водещата на MTV Лора Уитмор и Деси Радева - съпругата на президента Румен Радев, при срещата на двойката с йорданската кралица Рания и аудиенцията с британската Елизабет Втора.

Припомнете си тук ► В кралско синьо за среща с кралицата: Деси Радева се запозна с Елизабет II

„Моите рокли са видени на ключови места и върху хора, които стоят до кралицата”, сподели самата Невена. Пример за това е и британската певица с грузински произход Кейти Мелуа, пяла няколко пъти по време на събития в Бъкингам.

Моделиерът определя себе си като артист, дипломат и психолог. „Моята майка игра съществена роля в живота ми. Тя беше фигура за подражание. На 18 заминах за Берлин, после бях в Скандинавия. След това се върнах в България”, разказа Невена в ефира на NOVA.

За силата на модата в света тя коментира: „Днес има от всичко по много. Отдавна е достигнат прага на нормалното търсене. Опитвам се да обясня колко страшна може да бъде консумацията в модата. Всичко сме видели като продукти“, каза още Николова.

По думите ѝ модата е жесток и кървав бизнес. „Ако бях хитра, щях много рано в творческото ми развитие да обърна колекциите си в масови”, призна още тя.

Относно любовния си живот Невена сподели следното: „Има динамичен живот, в който е имало място за определени хора. Пускала съм ги да вървят по пътя си, защото аз съм го искала. Надявам се да срещна човек, който да отговаря на моя комплект от морални стойности”, каза още топ дизайнерът.

Вижте цялото интервю с Мон-дьо във видеото горе.

Заглавна снимка: John Swannell

Още мода:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти